Informatie KNZB Superspetters

 

Met de KNZB-zwemlesmethode ‘SuperSpetters’ leert uw kind met veel plezier zwemmen. Het traject wordt afgesloten met het KNZB-zwemdiploma, waarvan de eindtermen gelijkwaardig zijn aan het C-diploma. Uw kind kan zich dan goed redden in moderne zwembaden en bij activiteiten in, op en aan het water.
Bij de ZPCH wordt uw kind op een leuke en verantwoorde manier in groepsverband opgeleid tot een goede zwemmer. De groepen zijn gemiddeld niet groter dan 12 kinderen. Op een groep staan 2 lesgevers, waardoor kinderen veel individuele aandacht krijgen. Bovendien nemen de coördinatoren regelmatig kinderen apart die dat nodig hebben.

SuperSpettersMaterialen

Tijdens de zwemlessen gebruiken kinderen een badmuts, zwembril en kleine flippertjes. De ervaring leert dat kinderen het gebruik van deze materialen erg leuk vinden. Bovendien kunnen de kinderen makkelijker de zwemslagen aanleren door het gebruik van deze materialen. De badmuts houd je haren uit je ogen tijdens het zwemmen. Het brilletje voorkomt prikkende ogen en verbeterd de ligging in het water. Kinderen kunnen echter ook zonder zwembril in het water vallen. Daarom worden alle vaardigheden ook zonder zwembril geoefend, met name wanneer survival centraal staat. Ten slotte helpen de flippertjes bij het aanleren van de borst- en rugcrawl.

 

 

Zwemboek

Communicatie

Communicatie met zowel de ouders als de kinderen is erg belangrijk tijdens het zwemlestraject. De eerste zwemles wordt uitleg gegeven over het traject. Daarnaast ontvangen de kinderen de eerste les een persoonlijk zwemboek. In dit zwemboek zitten leuke zwemlesverhalen voor de kinderen, kunnen beloningsstickers worden geplakt en staat handige informatie voor de ouders. Op kijkdagen kunt u zelf de voortgang van uw kind bekijken en vragen stellen.

Aanvang

Vanaf 4 jaar kan uw kind deelnemen aan onze zwemlessen. Voor die tijd kunt u uw kind al aanmelden. Uw kind komt dan op de wachtlijst en wordt telefonisch opgeroepen als het aan de beurt is.
zwem- en vaardigheidsles vindt plaats in zwembad “Het Sportcomplex Koning Willem-Alexander (SKWA)” te Hoofddorp.

Lestijden

Klik op plaatje

Lestijden

De kinderen krijgen elke week op zaterdag 1 uur watergewenning (bad 0). Wanneer ze helemaal watervrij zijn, krijgen ze 1 uur per week zwemles op maandag of woensdag. Eerst worden de borst- en rugcrawl aangeleerd omdat deze slagen beter aansluiten bij de motoriek van kinderen. Vervolgens leren de kinderen rondjes zwemmen op de rug en als laatste wordt de schoolslag aangeleerd. Na het KNZB-zwemdiploma kan er verder gezwommen worden voor de vaardigheidsdiploma´s. In totaal zijn er dan nog 15 diploma’s te halen. Ook kan je gaan synchroonzwemmen, waterpolo spelen of wedstrijdzwemmen. Klik op het klokje voor meer informatie over de lestijden.

Kledingzwemmen

Kledingzwemmen

Klik op plaatje

Om de kinderen te laten wennen aan het zwemmen met kleding, wordt er begonnen met een T-shirt in bad 2. Klik op het zeepaardje voor meer informatie.

 

 

Informatieboekje

Klik op het boekje om de inhoud te lezen. Hierin in alle informatie terug te vinden over de lestijden, de eisen per bad, kijkdagen, kledingzwemmen, afzwemmen en nog veel meer.

Diploma eisenSuperspetters

Klik op het plaatje voor de eisen van het diploma voor KNZB Superspetters.

 

Lesgevers

Ons enthousiaste team van instructeurs staat garant voor een persoonlijke begeleiding afgestemd op het niveau van uw kind, zodat het met plezier naar zwemles gaat.
De ZPCH is een vereniging. We werken met vrijwilligers en staan met 2 instructeurs per groep aan het bad, waarvan minimaal er een gediplomeerd is en de ander intern is opgeleid.
De ZPCH is aangesloten bij de KNZB en de Nationale Raad Zwemdiploma’s. Dit houdt onder meer in dat tijdens het afzwemmen een waarnemer aanwezig is om de prestaties en het peil van de afzwemmers/sters te beoordelen.