Goud, zilver en brons op NK Senioren en NK Masters

In het weekend van 12 en 13 maart was het SKWA het strijdtoneel voor de Senioren en Masters. Na 2 jaar wachten konden er eindelijk weer Nationale Kampioenschappen gehouden worden. Traditiegetrouw worden op zaterdag de technische uitvoeringen gezwommen en op zondag de vrije uitvoeringen. Na 2 dagen was er een flinke buit voor ZPCH, maar liefst 3x goud, 2x zilver en 1x brons. Alle ingeschreven uitvoeringen behaalden daarmee een podiumplaats. Na 2 jaar geen wedstrijden, continu aanpassen aan nieuwe coronamaatregelen en vaak niet kunnen trainen waren de coaches dik tevreden met dit resultaat.

Team behaald 2e plaats bij de NK senioren

Het team bestaat uit 10 sporters, waarvan slechts de helft echt senioren. De rest is aangevuld met junioren. Maar in de resultaten was hier niets van te merken. Na de technische voorronde op zaterdag plaatsten ze zich na een super strakke uitvoering als eerste voor de finales. Het verschil met de nummer 2 was slechts 0,2 punten.

In de finales werd de beste zwem van het seizoen neergezet, maar ze moesten het team uit Capelle net voor laten gaan. Het verschil was maar 0,6 punten. Kim Deiman, Alexia Muresan, Bregje de Brouwer, Gioia Captijn, Merit Braakuis, Noortje Reijnen, Marloes Steenbeek, Ilse de Heij, Marin Hokke en Eline Braakhuis eindigen op een hele mooie en dik verdiende tweede plaats.

ZPCH voor het eerst een Nederlands Kampioen bij de masters

Voor het eerst was er vanuit ZPCH deelname bij de masters. En direct met succes. Het duet van Nelly Vandame en Nienke Vissers behaalde het Nederlands Kampioenschap in de categorie 25 tot 29 jaar. Al op zaterdag bij de technische uitvoeringen werd er een voorsprong genomen van 0,4 punten. Op zondag bij de finales werd dit herhaald. Nienke en Nelly behaalden in totaal 118,4867 punten wat genoeg was voor het kampioenschap.

Soliste Kim Deiman behaald zilver en brons

Bij de soli is er een aparte ceremonie voor de technische uitvoering en voor de vrij uitvoering. Kim Deiman kwam in beide categorie├źn in actie en behaalde daarmee een zilveren en een bronzen medaille. Bij de technische uitvoering was het resultaat van 69,9955 punten ruim voldoende voor een tweede plek. Bij de vrije uitvoering behaalde Kim 71,7333 punten wat genoeg was voor de derde plek.

Marloes Steenbeek behaald dubbel goud bij de duetten

Het ZPCH/ACZ duet van Marloes Steenbeek en Maria Lorenzini (ACZ) behaalde dit weekend 2x het Nederlands Kampioenschap. Zowel bij de duetten technische uitvoering en de duetten vrije uitvoering was dit duet veruit het beste. Noortje Reijnen kwam dit weekend niet in actie bij de duetten, maar stond wel ingeschreven als reserve.

Bij de technische uitvoering op zaterdag wonnen ze het kampioenschap met 76,4901 punten. Bij de vrije uitvoering op zondag was de score van 82, 2667 meer dan genoeg om ook hier het kampioenschap binnen te halen.

Hieronder staan een aantal filmpjes van de gezwommen uitvoeringen.