Zwemlessen in de herfstvakantie

Beste ouder/verzorger,

Met veel plezier zijn we met z’n allen weer aan de slag gegaan. Na twee lange onderbrekingen was dat best even wennen. Afgelopen vrijdag was er opnieuw een persconferentie met daarin maatregelen voor onze regio. Het is nog niet duidelijk wat de maximale groepsgrootte inhoudt voor het zwembad. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Met klem willen we u verzoeken 1,5m afstand te houden van andere ouders/kinderen en van onze docenten.
In deze email vindt u verder belangrijke informatie over het zwemscore systeem en over de herfstvakantie. Wij willen u vragen dit goed door te nemen aangezien de herfstvakantie er op proef iets anders uitziet dan u van ons gewend bent.

Zwemscore
U bent natuurlijk van ons gewend dat er elke maand een kijkdag is. Door middel van de zwemscore streven wij ernaar om u elke maand te kunnen informeren over de vooruitgang van uw kind. Wij snappen heel goed dat dit geen vervanging is van een echte kijkdag, maar helaas is het momenteel niet anders. Elke maand hebben wij een score moment waarop de scores van de kinderen worden bijgewerkt. Mocht uw kind afwezig zijn tijdens dit moment streven wij ernaar de eerst volgende les de score bij te werken.

Dat de scores slechts maandelijks worden bijgewerkt houdt niet in dat wij tijdens de andere lesmomenten de kinderen niet toetsen. Iedere week kijken we tijdens de les of de kinderen vooruitgang boeken en over kunnen naar het volgende badje. Iedere les worden er stapjes gezet. Op zwemscore laten we de stappen iedere vier weken aan u zien. Heeft u vragen over de voortgang van uw kind of over zwemscore in het algemeen dan kunt u altijd een mailtje sturen. Wij geven u dan z.s.m. per mail antwoord of plannen een gesprek in het zwembad.

Herfstvakantie
Tijdens de herfstvakantie worden er zwemlessen gegeven. Voorgaande jaren hebben we gezien dat er veel kinderen afwezig waren waardoor er een mismatch ontstaat tussen de aantallen lesgevers en kinderen. Om ervoor te zorgen dat er efficiënt les kan worden gegeven vragen wij u om uw kind voor de lessen in de herfstvakantie aan te melden. Dit kan via de webkassa in het zwemscore systeem: https://zpch.zwemscore.nl/webkassa/. U kunt uw kind aanmelden voor een van de drie beschikbare lesmomenten. Komt het voor u beter uit om in de herfstvakantie een keer op woensdag te komen zwemmen i.p.v. op maandag dan is dat dus mogelijk! De lessen in de herfstvakantie kunnen gewoon kosteloos worden gevolgd.

Naast reguliere lessen maken we in de vakantie ook ruimte voor een aantal leuke activiteiten. Iedere activiteit is een manier om nog een keer te komen zwemmen en zo op een andere manier bezig te zijn met zwemvaardigheden. De kinderen in bad 5/6 zijn op maandag van harte welkom om een proeftraining te volgen van onze wedstrijd afdelingen. Dit is een helemaal gratis extraatje waar de kinderen alleen maar voor aangemeld hoeven te worden. Op woensdag hebben we het bekende ouder en kindzwemmen waar je als ouder zelf kunt oefenen met de kinderen. Dit gebeurt natuurlijk onder begeleiding van een ervaren docent. Aanmelding via zwemscore is nodig voor alle activiteiten in de herfstvakantie.

De laatste activiteit in de herfstvakantie is een ontzettend leuke (al zeggen we het zelf). Tijdens Survival Skills oefenen we verschillende survival vaardigheden en kijken we ook naar het reddend zwemmen. Wat moet je eigenlijk doen als je onverwacht in het water terecht komt en hoe zou je een ander kunnen helpen? Dit is bij uitstek een activiteit om op een leuke manier bezig te zijn met onderdelen uit de zwemles en om de basis zwemvaardigheid op een andere manier toe te passen. Zowel kinderen uit het diepe als uit het ondiepe zijn welkom onder begeleiding van een ouder/verzorger. Tickets zijn verkrijgbaar voor in de webkassa: https://zpch.zwemscore.nl/webkassa/. Na afloop van de activiteit vindt automatische incasso plaats. Hopelijk zien we jullie dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *