We mogen weer naar zwemles!

Beste ouder/verzorger,

Wij mogen vanaf woensdag 17 Maart de lessen herstarten. Wij hebben kans gezien om ons protocol te evalueren en de meest recente versie op https://zpch.nl/dz/corona/ staan. Wij verzoeken u met klem de vernieuwde versie door te nemen.

In deze opstartperiode doen we ons best om kinderen zo goed en zo snel mogelijk zwemvaardig te maken. U kunt ons daarbij helpen! Het is bij ons in veel gevallen mogelijk om 2x per week te zwemmen. Ook hebben we extra capaciteit vrij gemaakt voor privélessen. In de Zwemscore kunt u privélessen inboeken. Ook thuis kunt u met uw kind oefenen. Er zijn veel filmpjes beschikbaar via Facebook en youtube.

Graag lichten wij de volgende punten voor u uit

Plan van aanpak

  • Na een lange lockdown van ruim drie maanden mogen we eindelijk weer de zwemlessen hervatten. In tegenstelling tot de eerdere lockdown starten wij vanaf 17 maart met alle groepen. Als commissie willen wij zo snel mogelijk het niveau van de kinderen in kaart brengen. Dit zal daarom ook onze focus voor de eerste paar lessen zijn. We willen u daarom beroepen op uw geduld en wachten met vragen over de vooruitgang van uw kind. Het is helaas niet mogelijk om alle ouders na de eerste les direct te informeren over de stand van zaken. Indien u dringende vragen heeft kunt u ons bereiken via het volgende mailadres: diplomazwemmen@zpch.nl.

Zwemscore

  • Zoals aangegeven hebben wij ruim 3 maanden niet kunnen zwemmen. Hierdoor is het mogelijk dat de scores van uw kind, die in Zwemscore staat, niet meer accuraat is. Wij hebben als commissie besloten de Zwemscore niet achteruit te scoren in geval van achterstand. Wat dit concreet voor u inhoudt is dat het voor kan komen dat de Zwemscore in de eerste aantal weken niet wordt bijgewerkt. Mochten er onderdelen wel beter gaan dan wat is gescoord in de Zwemscore zullen wij deze wel aanpassen.

Contributie

  • Vanaf de maand april zullen wij weer contributie gaan innen. Normaliter innen wij elke twee maanden contributie. Echter, de maand april wordt altijd geïnd met de maand maart. Nu dat wij amper in maart zwemmen zal er in April enkel voor de maand april worden geïnd en in mei zal weer voor de twee maanden, mei en juni, worden geïncasseerd.

Afzwemmen

  • Op onze kalender staat dat de eerst volgende afzwem mogelijkheid in week 11 zal plaatsvinden. Dit kan helaas niet doorgaan omdat de zwemlessen dan pas weer opstarten. Ons eerst mogelijke afzwem moment zal pas in mei plaatsvinden. Afhankelijk van het niveau van de kinderen in bad 6 kan het zijn dat we eerder afzwemmen. Ouders van kinderen in bad 6 ontvangen hierover bericht indien de datum gewijzigd wordt.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit bericht,, kunt u ons uiteraard altijd mailen.

Met vriendelijke groet,

Kimberley ten Brink
Voorzitter diplomazwemmen