We gaan naar de SportFair en nemen onze kampioenen mee!

Goud voor Maike en Zilver voor Kaylee op hun eerste NK Open Water

ZPCH wedstrijdzwemmen komt ook naar de SportFair. We konden al zeggen dat we de Nederlands Kampioen 50 meter Vlinderslag op de korte baan Imani de Jong in onze groep hebben. Die prestatie was van februari dit jaar. Vorige week won ze op de dezelfde afstand brons op de lange baan.

Kersvers kunnen we nu de allereerste Nederlands Kampioen van ZPCH-wedstrijdwemmen toevoegen aan de lijst. Vol trots hebben we gisteren gezien dat Maike van der Velde na de 1500 meter schoolslag Open Water Zwemmen met een hele mooie gouden medaille naar huis kon keren. Dat was niet alles, want Kaylee de Jong pakte een keurige zilveren medaille op dezelfde afstand.

Tijdens de prijsuitreikingen van de wedstrijd mocht Imani de Jong ook een mooie zilveren medaille in ontvangst nemen voor haar tweede plaats in het landelijke Lange Afstand Circuit.

‘s Morgens werd er nog gezwommen in Nieuw-Vennep tijdens de Drie Uur van Nieuw-Vennep. Er is een mooi bedrag met het sponsorzwemmen opgehaald door alle aanwezige ZPCH-ers. Maike en Marijn besloten om daar nog “even los te zwemmen” voor het vertrek naar de Open Water wedstrijden.
De feiten in Appeltern geven aan dat er zeker toekomst is voor het Open Water zwemmen in de Haarlemmermeer. Kijk maar eens naar de onderstaande feiten van de wedstrijd en het Nederlands Kampioenschap Open Water en de “normale wedstrijd” uit het KNZB Open Water Circuit.

NK Open Water 1500m School;
1ste Junioren 1 Maike van der Velde
2de Junioren 1 Kaylee de Jong
8ste Junioren 3en4 Roy Moison

De Harense Smid Zwemrace;
1ste 500m Vrije slag minioren jongens Marijn Kagchelland
4de 500m Vrije slag minioren meisjes Imani de Jong
2de 250m Vrije slag minioren mix Alysha de Jong
3de 1000m Schoolslag Master dames Geertje Scharp
1ste 500m Schoolslag minioren jongens Marijn Kagchelland
1ste 500m Schoolslag minioren/junioren 1 meisjes Maike van der Velde

We waren er met een mooie grote groep in Appeltern, maar er kan nog echt meer bij!