Nederlands Kampioen Vrije Combinatie

Op 16 en 17 juni was het een thuis wedstrijd tijdens de NK Vrije Combinatie en de Synchrobeat. Het was warm en soms (over)vol. Maar wat hebben we een fantastisch weekend gehad.

Techniek

Zaterdag begon met de figurenwedstrijd voor de 157 deelnemers van de age 2: Noortje (4e), Zärrin (11e), Femke (14e), Ilse (24e), Marin (30e), Xenna (50e), Mette (59e), Marola (65), Marlinka (67e), Judith (69e), Charelle (78e), Joy (85e), Willemijn (94e) en Iris (152e).

Daarna was de figurenwedstrijd voor de deelnemers van de age 1: Kathelijne (3e), Jente (8e), Hayley (13e), Rania (18e), Ninthe (23e), Carolien (32e) en Lindsey (35e). Allemaal bij de beste 35 van Nederland en Kathelijne behaalde een bronzen medaille met de techniek!!!!

Vrije Combinatie

In de middag was de NK Vrij Combinatie. De ZPCH-1 behaalde met een super strakke uitvoering een gouden medaille. Zwemsters in dit team waren Rynske, Eva, Kim, Rebecca, Vivienne, Mayra, Shelby, Britt, Lynn, Roelie en reserves Anouk en Lotte.  Maar ook ZPCH-2 deed het heel erg goed. Een keurige uitvoering leverde een 6e plaats op. Hierin zwommen Britt, Gioia, Sterre, Emme-Lotte, Vera, Madeleine, Silke, Femke, Zärrin en reserve Kishan. De SG van ZPCH-DAW met Ilse en Marin eindigden op een 8e plek.

Zondag waren de finales van de age 1 en de age 2

Age 1

Bij de solisten hield Kathelijne haar 3e plaats vast en mocht nog en bronzen medaille in ontvangst nemen.  Het duet van Jente en Ninthe klom heel knap van de 3e naar de 2e plaats. Met een lach en een traan werd de zilveren medaille in ontvangst genomen. De ploeg werd gezwommen door Jente, Hayley, Kathelijne, Lindsey, Ninthe en Carolien met als reserve Rania. Ook zij mochten na hun uitvoering een zilveren medaille in ontvangst nemen.

Age 2

Bij de solisten deed Noortje het heel goed. Zij klom van een 4e naar een 3e plaats en kreeg daardoor een bronzen medaille omgehangen. De solo van Femke ging als 11e de finale in maar  behaalde uiteindelijk een hele mooie 7e plaats. Noortje behaalde met haar duetpartner Marloes (Dolfijn) een 2e plaats en het duet van Zärrin en Femke klom van de 5e naar een 4e plaats. Beide hele mooie prestaties. De groep ZPCH-1 met Noortje, Femke, Zärrin, Ilse, Marin, Xenna en reserve Judith kregen aan het einde van de dag een zilveren medaille omgehangen. Ook ZPCH-2 mocht zwemmen. Deze ploeg met Charelle, Joy, Mette, Marola, Willemijn, Marlinka en reserve Iris eindigden op een 11e plaats.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *