Svetlana Romashina te gast bij ZPCH

ZPCH Synchroonzwemmen is het jaar goed begonnen. Van 2 tot en met 6 januari 2019 was vijfvoudig Olympisch Kampioene Svetlana Romashina te gast bij ZPCH. Elke dag heeft ze 4 uur training gegeven. Een hele leerzame ervaring, zowel voor de diverse sporters als voor de coaches.

Noortje Reijnen heeft dagelijks 3 uur training gekregen van Svetlana. In die tijd is haar nieuwe solo gemaakt. Maar dat niet alleen. Er was  veel aandacht voor de conditie en techniek. Want zonder een goede conditie en techniek, zwem je ook geen goede uitvoering. En ook  motivatie en het mentale aspect is vaak besproken. Zeer leerzaam voor Noortje en coach Rynske Keur.

Maar ook andere groepen en coaches hebben geleerd van deze Russische Kampioene. Noortje en Bregje de Brouwer hebben zowel hun technische uitvoering als hun vrije uitvoering door Svetlana laten beoordelen. En ze heeft aanpassingen gedaan om het thema van de uitvoering nog beter naar voren te laten komen.

Op donderdag hebben de junioren een techniektraining van Svetlana gehad en op zaterdag hebben de senioren bij Svetlana de puntjes op de i gezet met de technische uitvoering.

Wat een geweldige leerzame ervaring is dit geweest. Deze trainingsstage is mogelijk gemaakt door een aantal sponsoren, waaronder Hotel de Beurs en Topsport Haarlemmermeer.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *