ZPCH voor de vierde keer op rij Nationaal Kampioen

Zaterdag 26 en zondag 27 januari heeft het NK Synchroonzwemmen plaatsgevonden in Heerenveen. ZPCH synchroonzwemmen was vertegenwoordigd met 10 zwemsters in de categorieën solo, duet en team. In deze categorieën behaalden de zwemsters maar liefst 3 gouden, 2 zilveren en een bronzen medaille.

Goud, zilver en brons bij de technische uitvoeringen

Op de eerste dag van het kampioenschap zijn alle technische uitvoeringen gezwommen. Bij de teams ging het om de technische voorronde. Hiermee moesten de sporters zich plaatsen voor de finales van zondag. ZPCH was oppermachtig. Na de technische voorronden hadden de zwemsters van ZPCH een zeer goede uitgangspositie, Met ruim 4 punten voorsprong op de nummer 2 uit Capelle en 10 punten voorsprong op de nummer 3 uit Amsterdam konden Noortje en Bregje de Brouwer, Eva Meulblok, Kim Schravendijk, Lotte Tromp, Mayra Burger, Rebecca Duyverman, Britt de Moes, Anne Grffioen en Femke Vos zich gaan voorbereiden op de finales van zondag.

Bij de soli en duetten ging het op zaterdag direct om een finale. Het nationaal duet van Noortje de Brouwer en Bregje de Brouwer werd met een ruime voorsprong Nationaal Kampioen. In dezelfde categorie behaalde het technische duet van Eva Meulblok en Kim Schravendijk een hele mooie bronzen medaille. Zij hadden slechts 0,1 punt achterstand op de nummer 2 uit Capelle.  ZPCH soliste Rebecca Duyverman behaalde op zaterdag een zilveren medaille met haar technische uitvoering.

Dubbel goud en zilver op de tweede dag van het NK

Op zondag 27 januari werden alle vrije uitvoeringen gezwommen. En ook deze dag was zeer succesvol voor ZPCH. Tijdens de opening mochten Noortje en Bregje de topsportplaquette in ontvangst nemen. Deze prijs van de KNZB mochten ze in ontvangst nemen voor hun goede prestaties op het EK in Augustus 2018.

Direct daarna zwommen ze in de finale duetten vrije uitvoering. Ook hier werden ze met overmacht en een persoonlijk record Nederlands Kampioen. Een puntentotaal van ruim 86 punten hadden ze nog nooit gehaald. Bij de solisten was het wederom Rebecca Duyerverman die met haar solo een zilveren medaille won. De solo is gemaakt door de Oekraïense Anna Voloshyna.

Klapstuk van de dag was de finale ploegen. De voorsprong van zaterdag werd nog een klein beetje groter. Met 6 punten verschil op de nummer 2 uit Capelle en de nummer 3 uit Amsterdam kreeg het team aan het einde van de dag een gouden medaille omgehangen. Een zeer goede prestatie om 4e op rij Nederlands Kampioen te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *