Nationaal duet voldoet aan Nederlandse eis OS 2020

Van 10 tot en met 12 mei hebben Noortje en Bregje de Brouwer deelgenomen aan de Europacup in Sint-Petersburg. Deze wedstrijd was het eerste  kwalificatie toernooi voor de Olympische spelen van 2020 in Tokyo. Vanuit het NOC*NSF hebben Noortje en Bregje een aanvullende eis gekregen. Minimaal 84,5 punten op de vrije uitvoering of 83,5 punten op de technische uitvoering moest worden behaald.

Aan deze eis hebben Noortje en Bregje ruimschoots voldaan. Op vrijdag bij de vrije uitvoering werd een puntentotaal behaald van 85,6 punten, goed voor een hele mooie vijfde plaats achter Rusland (2x), Oekraïne (1x) en Spanje (1x). Hiermee werd ruimschoots voldaan aan deze Nederlandse eis. Het zwemmen van dit puntenaantal geeft toegang tot het volgende OKT in 2020. Hier zullen ze zich definitief kunnen plaatsen.

Op zaterdag stond de technische uitvoering op het programma. Door een fout werd er een score behaald van 80,4 punten wat goed was voor een 11e plaats.

Noortje en Bregje hebben zich na deze teleurstelling goed herpakt. Op zondag in de finale werd een puntentotaal gescoord van 86,000 punten. Wederom goed voor een vijfde plaats achter Rusland (2x) Spanje (1x) en Oekraïne (1x).

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *