Goede resultaten op eerste limietenwedstrijd

Op zaterdag 5 oktober was de eerste limietenwedstrijd van het nieuwe seizoen. ZPCH was met een grote groep aanwezig. In Alkmaar waren maar liefst 54 van de 133 sporters afkomstig van ZPCH. In 4 categorieën werd gestreden om de medailles, NK-limieten en diploma’s.  En niet zonder succes, de 54 ZPCH-sporters zwommen 18 diploma’s, 37 NK-limieten , 3 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medallle bij elkaar.

Bij de senioren was de ZPCH overmacht te groot. Van de 23 deelnemers kwamen 18 sporters van ZPCH en behaalden alle 18 sporters een NK limiet. Alexia Muresan, Noortje Reijnen, Ilse de Heij, Marin Hokke en Silke burger zwommen voor het eerst een seniorenwedstrijd en behaalden meteen het seniordiploma. Goud was er voor Rebecca Duyverman, het zilver was voor Alexia Muresan en het brons was voor Eva Meulblok.

Goud was er voor Rebecca Duyverman, het zilver was voor Alexia Muresan en het brons was voor Eva Meulblok.

De meeste junioren zwommen mee bij de senioren. Daarom maar 4 deelnemers van ZPCH in de categorie junioren. Mette Bos en Marta Podebska behaalden hun juniordiploma en een NJK limiet. Ook Madeleine Regtering behaalde haar NJK limiet.

De 18 age 2 sporters van ZPCH presteerden zeer goed. Chantal Ummels, Kyara Sabajo, Ninthe van Riemsdijk, Carolien Sulaiman, Lindsey Veldman en Rania Gunardi behaalden hun age 2 diploma en een limiet voor het NK. Naast deze sporters behaalden ook Jente Hokke, Kathelijne van Harten, Marlinka Grundell, Hayley Burger en Lara Vellema een limiet voor het NK.

Chantal Ummels behaalde op haar eerste age 2 wedstrijd in Nederland direct een gouden medaille.

De sporters van de age 1 gingen voor het eerst naar een grote wedstrijd. Pas in september begonnen met het aanleren van deze moeilijke nieuwe figuren, dus best heel spannend allemaal. Thalia Karagounis had al een beetje ervaring. Zij behaalde haar NK limiet en age 1 diploma. Ook Marousja Roodenburg en Eva van Duiven behaalden in 1x het diploma en de limiet. Heel knap. Kes de Vries en Sophie Winkel behaalde ook het age 1 diploma. Zij zijn officieel al te oud voor de age 1 en konden daarom geen limiet halen.

In de B-categorie was het goud voor Kes de Vries en het zilver voor Sophie Winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *