Trainingsstage Spaanse coach Sandra Montes

Van vrijdag 20 tot en met maandag 23 december is de Spaanse coach Sandra Montes te gast geweest bij ZPCH Synchroonzwemmen. Wat een geweldige ervaring was dit voor de sporters en aanwezige coaches. Zoveel gedaan en zoveel geleerd. Deze trainingsstage is mogelijk gemaakt door Topsport Haarlemeermeer en door onze samenwerking met de KNZB.

Junioren en senioren team

Op vrijdagavond heeft Sandra gewerkt met de senioren en junioren aan de techniek voor opduwen. Wonderbaarlijk hoe je met kleine aanwijzingen zoveel kunt verbeteren. Op zaterdagochtend is er met de junioren en senioren heel hard gewerkt aan de technische elementen voor de korte kür. Zoveel goede tips gekregen om mee verder te gaan. En al zoveel verbeterd bij de sporters.  

Alle technische elementen zijn getraint en zo enorm verbeterd.

Na een energie Salsa les, samen met de KNZB sporter was de choreografie voor de vrije uitvoering aan de beurt. Een paar kleine aanpassingen en de uitvoering liep veel beter.  Ook op zondagochtend is er nog veel tijd besteed aan de vrije uitvoering. Maar dan om te zwemmen met veel meer energie.

Salsa lessen voor alle groepen.

Na opnieuw een Salsa les samen met de age 2 was de age 2 groep aan de beurt voor een techniek training. Ruim 2 uur lang is er gewerkt aan Rio en de Ariana. Maar vooral ook aan bewustwording en het maximale uit jezelf willen halen.

Age 2 ploeg

De laatste dag van de trainingsstage was alleen voor de age 2 en de age 1.  De sporters van de age 2 hebben gewerkt aan de techniek van de opduwen. Wat een hoogte werd bereikt. En aan het einde nog aan de techniek van het spinnen gewerkt.

Lenigheid voeten en spanning op het lichaam. Overal waren nieuwe oefeningen voor.

De sporter van de age 1 mochten samen met de KNZB sporters een Salsa les volgen. Hoe geweldig was dat! En wat spannend als er naar je gekeken wordt. Daarna in het water heel veel geleerd over de zwaardvis en de zwaan. Maar ook over het aanspannen en lang maken van je lichaam.

De age 1 mocht de trainingsstage afsluiten.

Wat een mooie ervaring voor de sporters en coaches. Sandra is een goed, leuke en hele enthousiaste coach die ons veel geleerd heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *