ZPCH op alle fronten Nederlands Kampioen

Dubbel GOUD voor Noortje en Bregje

De technische uitvoeringen duetten werden gewonnen door het duet van Noortje en Bregje de Brouwer. Ze behaalden een puntentotaal van 84,8378.  Ook de vrije uitvoeringen duetten werden met 86,0667 punten gewonnen door dit tweetal. Noortje en Bregje zijn in voorbereiding op de kwalificatiewedstrijd voor de Olympische spelen van 30 april – 3 mei. Dit NK was voor hun een mooie eerste wedstrijd in voorbereiding op de World Series en het OKT.

Noortje en Bregje de Brouwer tweevoudig Nederlands Kampioen.

Ploeg ZPCH voor 5e keer op rij Nederlands Kampioen

De seniorenploeg van ZPCH behaalde op zondag voor de 5e keer op rij het Nederlands Kampioenschap. Het was een spannende finale maar Alexia, Britt, Clara, Eva, Kim, Kim, Mayra en Rebecca behaalden met 143,3633 punten voldoende punten om alle concurrentie voor te blijven. Een uitzonderlijk knappe prestatie die zover bekend nog nooit eerder is voorgekomen binnen de geschiedenis van het Synchroonzwemmen.

Maar ook de tweede ploeg van ZPCH behaalde het podium. Het team bestaande uit Britt, Femke, Gioia, Marit, Noortje, Roelie, Zärrin, Ilse, Marin en Nienke behaalde met 135,3287 punten meer dan genoeg om de concurrentie uit Eindhoven voor te blijven. Dankzij de prestaties van dit team kleurde het podium behoorlijk groen. 

Voor de 5e keer op rij Nederlands Kampioen

Groen podium bij de technische uitvoering solo

Bij de prijsuitreiking van de technische uitvoeringen solo stonden alleen maar ZPCH sporters op het podium. Goud was voor Alexia Muresan, zilver was er voor Rebecca Duyverman en het brons was voor Kim Deimen. Een unieke prestatie voor deze drie ZPCH sporters.

En ook bij de vrije uitvoering behaalde Alexia met74,9667 punten een gouden medaille. Hiermee waren alle gouden medailles dit weekend voor ZPCH. Rebecca behaalde hier een vijfde plaats en Kim eindigde op de zevende plaats.

Kim Deiman (links), Alexia Muresan (midden) en Rebecca Duyverman (rechts)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *