Verslag limietwedstrijd 3 oktober

Eindelijk, na 8 maanden geen wedstrijden mogen doen, was het zaterdag 3 oktober zo ver. Met een bijna complete wedstrijdploeg konden we van start in Zwembad De Kwakel in Utrecht. De 38 ZPCH sporters gingen naar huis met 3x goud, 2x zilver, 2x brons, 11 diploma’s en 34 NK limieten. De volledige uitslag vind je hier.

Dat het anders ging dan anders was wel duidelijk. Mondkapjes op, maar 3 juryleden i.p.v. 5 en dan ook nog 1,5 meter uit elkaar. Geen voorstarter, dus zelf goed opletten wanneer je aan de beurt was. Kort inzwemmen en in 2 groepen zwemmen. Coaches niet in de zwemzaal maar op de tribune en ouders lekker buiten aan de wandel. Junioren en senioren mochten in het water blijven en dwars over het bad naar het volgende panel zwemmen. Vreemd, maar ook wel relaxed. En helaas geen uitslag en prijsuitreiking na afloop. Medailles en diploma’s worden opgestuurd.

Maar het maakte allemaal niet uit. Ondanks dat het vreemd en anders was, waren er geen problemen. Iedereen paste zich makkelijk aan, aan de nieuwe situatie. Wat fijn om eindelijk weer te mogen!!

In de eerste groep starten de sporters van de age 1 (onder 12 jaar) en de senioren. Pas nadat die allemaal klaar waren konden de sporters van age 2 (12-15 jaar) en de junioren aan hun wedstrijd beginnen.

Age 1

Bij de age 1 deden 5 sporters mee van ZPCH. Yra van den Boogaard moest deze keer helaas thuisblijven met verkoudheidsklachten. Extra jammer, omdat dit de eerste wedstrijd was waar ze voor ZPCH zou uitkomen.

De andere sporter die voor het eerst voor ZPCH uitkwam, Danique van Straten had meer geluk. Aan het einde van de wedstrijd had ze de meeste punten bij elkaar gezwommen en won daarmee de gouden medaille in de age 1 categorie. Dat hard werken beloond wordt liet Joelle Vogel zien. Zij eindigde op een hele mooie 3e plaats.

 • 1e Danique van Straten
 • 3e Joelle Vogel
 • 5e Marousja Roodenburg
 • 8e Feline Neerincx
 • 14e Sofia Harrison
Joelle (links) met de bronzen medaille en Danique (rechts) met de gouden medaille.
Age 1 en senioren

Senioren

Bij de senioren was het drie keer raak. De gouden medaille was voor Noortje Reijnen en de zilveren medaille was voor Marloes Steenbeek. Super knap, want beide sporters zijn nog junior. Alexia Muresan maakte het podium compleet met een bronzen medaille.

Maar ook alle andere senioren en junioren (die op senior niveau uitkwamen) behaalden voldoende punten voor het NK-limiet. Dit NK wordt in januari gezwommen in het SKWA in Hoofddorp. Met het behalen van deze limiet zijn alle sporters zeker van deelname.

 • 1e Noortje Reijnen
 • 2e Marloes Steenbeek + seniordiploma
 • 3e Alexia Muresan
 • 5e Kim Deiman
 • 6e Marit van den Witteboer
 • 11e Ilse de Heij
 • 12e Gioia Captijn
 • 13e Merit Braakhuis
 • 15e Femke Vos
 • 16e Eline Braakhuis + seniordiploma
 • 18e Marin Hokke
 • 20e Silke Burger
 • 21e Mette Bos + seniordiploma
 • 22e Madeleine Regtering
 • 25e Marta Podebska + seniordiploma
Noortje (links) met gouden medaille en Marloes (rechts) met de zilveren medaille. Op de foto ontbreekt Alexia.

Age 2

Ook bij de age 2 was er veel ZPCH succes. De gouden medaille was hier voor Chantal Ummels. En Kyara Sabojo nam de zilveren medaille mee naar Hoofddorp. Ook dit team kwam niet compleet aan de start. Isabelle van Mechellen en Sophie Winkel moesten ook thuis blijven met verkoudheidsklachten.

 • 1e Chantal Ummels
 • 2e Kyara Sabajo
 • 4e Thyra Elzenga + age 2 diploma
 • 5e Ninthe van Riemsdijk
 • 8e Kathelijne van Harten
 • 9e Jente Hokke
 • 11e Zuzanna Podebska
 • 12e Kes de Vries
 • 13e Pien Gonzales
 • 15e Lindsey Veldman
 • 17e Jaimy van Straten
 • 24e Jade Marchena + age 2 diploma
 • 29e Demelza Stricker + age 2 diploma
 • 31e Eva van Duiven + age 2 diploma
 • 35e Sudenaz Dilber + age 2 diploma
 • 38e Ilana RIgharts
Chantal (links) met de gouden medaille en Kyara (rechts) met de zilveren medaille.
Age 2 en junioren

Junioren

Bij de junioren deden alleen Marlinka Grundell en Charelle Spaan mee. De rest van het juniorenteam kwam uit bij de senioren. Marlinka zwom een hele sterke wedstrijd. Voor het eerst uitkomen op dit niveau en dan meteen een 4e plaats behalen. Ook Charelle deed het prima. Na een jaar er tussenuit geweest, behaalde ze een prima 14e plaats.

 • 4e Marlinka Grundell + junior diploma
 • 14e Charelle Spaan + junior diploma
Mette, Eline, Marloes en Marta met seniordiploma en Charelle en Marlinka met juniordiploma.
Eva, Thyra en Jade met behaalde Age 2 diploma.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.