Noortje en Bregje de Brouwer naar Tokio!

Noortje en Bregje de Brouwer hebben zich gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio. Na twee sterke optredens op de eerste dag van het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Barcelona (met een derde plaats bij de voorronde vrije kúr en een derde plaats voor de finale technische uitvoering) zwom de 22-jarige tweeling zondagmiddag in de finale van de vrije kür opnieuw sterk. 

De totaalscore van de twee finales van 176.0288 punten (87.5620 voor de technische routine en 88.4668 voor de vrije kür) was goed voor een vierde plaats overall, ruimschoots voldoende om één van de negen resterende startbewijzen voor Tokio te bemachtigen. 

Met de plaatsing van Noortje en Bergje de Brouwer is er voor het eerst sinds Beijing 2008 (Bianca en Sonja van der Velden) weer een Nederlands duet op de Olympische Spelen. 

De kwalificatie van Noortje en Bregje de Brouwer voor Tokio is zeker ook te danken aan de Spaanse topcoach Esthér Jaumà, die vanaf het najaar van 2017 als bondscoach met het technisch duet aan de slag is gegaan met plaatsing voor de Spelen als belangrijkste doelstelling.

Noortje, Bregje en Esthér van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie!