Chantal Ummels 6e op Europese kampioenschap onder 15

Chantal Ummels heeft samen met Mare Schallenberg (ACZ) een zesde plaats behaald op het Europese Kampioenschap onder 15 jaar. Dit kampioenschap werd van 7 t/m 12 september gehouden in Rijeka in Kroatië. Een prestatie om trots op te zijn.

Chantal (links) en Mare tijdens het Europese kampioenschap onder 15

De wedstrijd startte op 9 september met de voorronde duetten. Het was duidelijk even wennen na 1,5 jaar geen wedstrijden te hebben gezwommen. Met 70.5556 eindigden ze in de voorrondes op een 8e plaats. Een prima uitganspositie voor plaatsing voor de finales.

De volgende dag werden de individuele technische figuren gezwommen. Hier presteerde Chantal uitstekend. Na 4 technische figuren was Chantal te vinden op de 32e plaats met 74,5357 punten. Dankzij deze goede technische score klommen Chantal en Mare op naar een 6e plaats, wat hun een uitstekende uitganspositie opleverde voor de finale.

De finale werd gezwommen op 11 september. Met 73,4000 punten werd duidelijk veel beter gescoord dan in de voorrondes en konden ze de zesde plaats vasthouden. Een heel mooi resultaat.

Coach Rynske Keur blikt tevreden terug op het toernooi. “Het is voor het eerst dat de LEN een Europees Kampioenschap voor de leeftijdsklasse 13 tot en met 15 jaar organiseert. Door Corona is het sowieso lang geleden dat deze leeftijdsgroep internationaal heeft kunnen strijden. Het duet heeft vooral in de finale een goede uitvoering laten zien. De sporters hebben nu even vakantie en gaan zich dan voorbereiden op het nieuwe seizoen.”  

Alle resultaten zijn hier terug te vinden.