Talentcentrum

ZPCH Talentcentrum

ZPCH Synchroonzwemmen is sinds september 2017 erkend als officieel talentcentrum synchroonzwemmen. Dit betekent dat de vereniging beschikt over verregaande kwaliteiten en structuur en dat de expertise van ZPCH ook beschikbaar is voor sporters en coaches van andere verenigingen uit de regio.

Het talentcentrum is een onderdeel van ZPCH Synchroonzwemmen. De verantwoording valt onder de commissie en het technisch kader van ZPCH. Het talentcentrum volgt zoveel als mogelijk het programma en de leerlijn van de KNZB. Om die reden is er regelmatig contact tussen de coördinator van het talentcentrum, de bondscoach en de programmamanager van de KNZB.

ZPCH biedt als talentcentrum aan jonge sporters (2011 – 2012 – 2013) de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Dit geldt niet alleen voor leden van ZPCH, maar ook voor sporters, afkomstig van andere verenigingen, die beschikken over het vereiste niveau. Voor sporters van andere verenigingen gaat het dan o.a. om extra trainingen teneinde zich conform het MOSY te kunnen ontwikkelen. Als faciliteiten bieden wij o.a.:

  • Wekelijks gezamenlijke trainingen conform MOSY. De trainingen zijn in het SKWA.
  • Gezamenlijk trainen met andere talentvolle sporters
  • Deelname aan een internationaal evenement (trainingskamp of wedstrijd)
  • Landtrainingen onder begeleiding van een fysiotherapeut van Fysio CURA Plaza
  • 3x per jaar fysieke testen van Fysio Cura Plaza
  • Trainingen met onderwater communicatie systeem

Ook worden er extra activiteiten georganiseerd voor sporters van het Talentcentrum. Dit kan gaan om clinics van topzwemmers of coaches, voorlichting, etc.

Potentiële sporters voor het talentcentrum  worden uitgenodigd door ZPCH voor één of meerdere testtrainingen. Er wordt daarbij niet alleen gekeken naar de uitslag van (techniek)wedstrijden, maar ook naar de houding en het postuur van de sporter. Tijdens deze testtrainingen wordt o.a. gekeken naar de natuurlijke lenigheid, het natuurlijke drijfvermogen, doorzettingsvermogen en het vermogen om snel aan te passen aan nieuwe technieken of opdrachten.

Op dit moment is er vanwege het COVID-19 virus geen training voor het talentcentrum.

Ben je geboren in 2011, 2012 of 2013 en heb je interesse voor het talentcentrum? Stuur ons een mail en je ontvangt van ons een uitnodiging voor de testtrainingen, zodra we weer kunnen trainen.

Om als sporter van het talentcentrum deel te nemen aan trainingen wordt een vergoeding gevraagd van € 250,00. Deze vergoeding wordt gebruikt voor onkosten van de trainers, huur onderwater communicatie systeem,  CURA testen, aanschaf materialen etc…

Er is ruimte voor maximaal 10 sporters. 

Wil je meer informatie over het talentcentrum? Neem gerust contact op via de mail.