Noortje doet mee aan “Artistic Swimming International Virtual Challenge”

Al sinds het begin van de Corona periode worden er geen internationale wedstrijden georganiseerd. Om hier invulling aan te geven heeft de FINA deze “Artistic Swimming Virtual Challenge” georganiseerd. Sporters vanuit de hele wereld zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

De sporters werden uitgedaagd en dry-land solo op te nemen van 45 seconden met de Instagram watereffect app. Hierdoor lijkt het alsof de sporter de uitvoering in het water uitvoert. Het resultaat was geweldig. De uitvoering moest 3 verplichte elementen bevatten en deze zijn, naast de creativiteit, beoordeeld door een koppel van internationale topjuryleden. Dit alles maakte het tot een spannend internationaal evenement.

Noortje Reijnen heeft namens Nederland deelgenomen aan deze internationale challenge. Ze behaalde in een groot deelnemersveld de 17e plaats.

Fotograaf: Renata Jansen

De challenges zijn op zaterdag 19 december en zondag 20 december live uitgezonden op het Facebookpagina van de FINA en het YouTube kanaal van de FINA. Hieronder de linkjes om de challenges terug te kijken. Het is zeker de moeite waard.