No Banner to display

Waterpolo

 

Welkom bij de afdeling Waterpolo van de Zwem en PoloClub Hoofddorp, ZPCH!

Eén van de sporten die bij ZPCH wordt beoefend is Waterpolo.
Waterpolo is een geweldige teamsport in het water, waarbij het de bedoeling is om, met behulp van een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen, vaker te scoren dan de tegenpartij. Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper, het veld beslaat het hele zwembad (25 meter). De jongste jeugd (O11) spelen met minder spelers op een half bad. Een wedstrijd is verdeeld over 4 periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 4 tot 7 minuten zuivere speeltijd duurt.

Met 14 waterpoloteams in de competitie behoort ZPCH tot één van de grote Waterpolo verenigingen in de regio.Zo zijn er 5 heren-, 2 dames-, 1 BJ-, 1 CJ-, 3 DG-, 2 EG-teams (seizoen 2015-2016) en hebben we nog een recreantenploeg zonder competitie en F-jeugd die nog alleen minipolo toernooien speelt. Al met al is er voor iedere waterpolospeler dus wel een passend team te vinden.Ben je geïnteresseerd in waterpolo, dan ben je bij ons aan het juiste adres Om alvast wat vragen te beantwoorden hebben wij voor de (ouders van) geïnteresseerde jeugd een Informatiebrief gemaakt. Bedoeld voor jeugd onder de 13 jaar. Deze kun je hier downloaden en op je gemak lezen. Heb je dan nog vragen dan kun je een e-mail sturen naar de waterpolo jeugdcoördinator: wpjeugd@zpch.nl.

Ben je niet zó jong, maar wil je toch een sportieve carrière in het waterpolo? Stuur dan een email naar:

jeugd tot 17 jaar; wpjeugd@zpch.nl

Boven de 17 jaar: wpsenioren@zpch.nl

Zet daarin je naam, je leeftijd en je sportieve historie, zodat wij dan kunnen zorgen dat er contact met je wordt opgenomen door de juiste verantwoordelijke binnen onze vereniging.
Vergeet je zwembroek of badpak niet mee te nemen als je naar het zwembad komt, want je mag vrijblijvend het water in om mee te trainen! Twee weken mag je gratis meetrainen om te kijken of je het bevalt bij ZPCH. Als je daarna wilt blijven, word je lid. Dit doe je door een aanmeldingsformulier in te vullen en deze samen met een pasfoto in te leveren bij de trainer.

Wij spelen en trainen in Hoofddorp in het gloednieuwe Sportcomplex Koning Willem Alexander en we trainen met een deel van de jeugd ook in Nieuw Vennep (Estafette).
IMG_5192Waterpolo kader: Traineres, coaches, assistent coaches, scheidsrechters, spelleiders en commissieleden.