Synchroonzwemmen

Synchroon betekent gelijk. Synchroonzwemmen is dus gelijk zwemmen. Je zwemt op de maat van de muziek, met elkaar, dezelfde figuren en bewegingen. Synchroonzwemmen is een mooie, veelzijdige en artistieke sport. Het heeft onderdelen van turnen (acrobatiek), ballet (sierlijkheid) en dansen (bewegen op muziek).

Synchroonzwemmen was altijd een meidensport. Maar dat is tegenwoordig niet meer zo. Met de komst van de categorie mixed duet, zie je steeds meer jongens in deze sport.

Sporters die lid worden beginnen in de aanloop. Hier trainen we op een goede zwemvaardigheid, de basisvaardigheden van de techniek, het zwemmen op muziek en de lenigheid. Na twee tot drie jaar heeft een sporter alle basisvaardigheden onder de knie en stromen ze door naar de wedstrijdgroep. Afhankelijk van leeftijd en niveau zwem je regionaal of landelijk.

Synchroonzwemmen is een jurysport. De jury bepaalt wie er wint. De jury kijkt bijvoorbeeld of de oefeningen goed bij de muziek passen, of de techniek goed is en of iedereen van een team mooi tegelijk beweegt.

In het filmpje kun je zien hoe leuk en veelzijdig synchroonzwemmen is. Lijkt het je leuk om te proberen? Geef je dan op voor een serie proeflessen!

Synchroonzwemmen bij ZPCH. Leuk om naar te kijken maar nog leuker om zelf mee te doen!

Informatieboekje

Nieuwe leden ontvangen van ons een informatieboekje waarin alle nodige informatie voor nieuwe leden staat. Het informatieboekje kun je hier ook downloaden:

Download hier het informatieboekje 2022 – 2023