Waterpolo

Eén van de sporten die bij ZPCH wordt beoefend is Waterpolo.
Waterpolo is een geweldige teamsport in het water, waarbij het de bedoeling is om, met behulp van een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen, vaker te scoren dan de tegenpartij. Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper, het veld beslaat het hele zwembad (25 meter). De jongste jeugd (O13) spelen met minder spelers op een half bad. Een wedstrijd is verdeeld over 4 periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 4 tot 8 minuten zuivere speeltijd duurt.

Met 11 waterpoloteams in de competitie behoort ZPCH tot één van de grote Waterpolo verenigingen in de regio. Zo zijn er 4 heren-, 1 dames-, 1 BJ-, 1 CJ-, 1 DG-teams (seizoen 2022-2023) en hebben we nog een recreantenploeg zonder competitie. Al met al is er voor iedere waterpolospeler dus wel een passend team te vinden. Ben je geïnteresseerd in waterpolo, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je nog vragen dan kun je een e-mail sturen naar de waterpolocommissie : wpc@zpch.nl.

Ben je niet zó jong, maar wil je toch een sportieve carrière in het waterpolo? Stuur dan een email naar:

jeugd tot en met 12 jaar: jeugd@waterpolo.zpch.nl

aspiranten tot en met 19 jaar: aspiranten@waterpolo.zpch.nl

Boven de 17 jaar: senioren@waterpolo.zpch.nl

Zet daarin je naam, je leeftijd en je sportieve historie, zodat wij dan kunnen zorgen dat er contact met je wordt opgenomen door de juiste verantwoordelijke binnen onze vereniging.
Vergeet je zwembroek of badpak niet mee te nemen als je naar het zwembad komt, want je mag vrijblijvend het water in om mee te trainen! Twee weken mag je gratis meetrainen om te kijken of je het bevalt bij ZPCH. Als je daarna wilt blijven, word je lid. Dit doe je door een aanmeldingsformulier in te vullen en deze samen met een pasfoto in te leveren bij de trainer.

Contributie
Basiscontributie € 225,50
     €   79,20 wedstrijdbijdrage (alle leden behalve recreanten).
     €   237,60 trainingsbijdrage (3 trainingsuren in de week)*.
* Recreanten spelen geen competitie en trainen slechts 1,5 uur en betalen dus alleen €118,80 aan extra bijdragen.
Alle bedragen zijn per seizoen.  Een lidmaatschap wordt altijd voor de duur van het seizoen aangegaan.
Ga je ook wedstrijden spelen dan zijn er verenigingscaps. Dit kan je aanvragen bij de aanvoerder van je team bij aanvang van het seizoen. Tevens draag je dan ook de clubkleding te bestellen op

Wij spelen en trainen in Hoofddorp in het Sportcomplex Koning Willem Alexander.