Eén van de sporten die bij ZPCH wordt beoefend is Waterpolo.
Waterpolo is een geweldige teamsport in het water, waarbij het de bedoeling is om, met behulp van een combinatie van zwem- en baltechniek, tactiek en een hoop uithoudingsvermogen, vaker te scoren dan de tegenpartij. Een team bestaat uit 6 veldspelers en een keeper, het veld beslaat het hele zwembad (25 meter). De jongste jeugd (O13) spelen met minder spelers op een half bad. Een wedstrijd is verdeeld over 4 periodes, die afhankelijk van de leeftijd en het niveau 4 tot 8 minuten zuivere speeltijd duurt.

Met 11 waterpoloteams in de competitie behoort ZPCH tot één van de grote Waterpolo verenigingen in de regio. Zo zijn er 4 heren-, 1 dames-, 1 BJ-, 1 CJ-, 1 DG-teams (seizoen 2022-2023) en hebben we nog een recreantenploeg zonder competitie. Al met al is er voor iedere waterpolospeler dus wel een passend team te vinden. Ben je geïnteresseerd in waterpolo, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Heb je nog vragen dan kun je een e-mail sturen naar de waterpolocommissie : wpc@waterpolo.zpch.nl.

Ben je niet zó jong, maar wil je toch een sportieve carrière in het waterpolo? Stuur dan een email naar:

jeugd tot en met 12 jaar: jeugd@waterpolo.zpch.nl

aspiranten tot en met 19 jaar: aspiranten@waterpolo.zpch.nl

Boven de 17 jaar: senioren@waterpolo.zpch.nl

Zet daarin je naam, je leeftijd en je sportieve historie, zodat wij dan kunnen zorgen dat er contact met je wordt opgenomen door de juiste verantwoordelijke binnen onze vereniging.
Vergeet je zwembroek of badpak niet mee te nemen als je naar het zwembad komt, want je mag vrijblijvend het water in om mee te trainen! Twee weken mag je gratis meetrainen om te kijken of je het bevalt bij ZPCH. Als je daarna wilt blijven, word je lid. Dit doe je door een aanmeldingsformulier in te vullen en deze samen met een pasfoto in te leveren bij de trainer.

Lidmaatschap Waterpolo

De contributie voor Waterpolo is €493,00 per seizoen. Dit bedrag is gelijk voor Jeugd en Senioren en bestaat uit:

 1. Basiscontributie: €205,00 per seizoen
 2. Training, 3 uur per week: €216,00 per seizoen
 3. Competitiebijdrage: €72,00 per seizoen

Trainingstijden:

 • Jeugd – maandag en donderdag van 18.30 – 20.00 uur
 • Dames – maandag en donderdag van 18.30 – 20.00 uur
 • Heren – maandag en donderdag van 20.00 – 21.30 uur

Van leden die aan de competitie deelnemen wordt verwacht dat zij in zwemkleding in verenigingskleuren aantreden. Deze kleding is verkrijgbaar via onze huisleverancier Seles Sports.

https://selessports.com/products/club-shop/team-netherlands/zpch-hoofddorp

https://zpch.clubkledingwinkel.nl/

Aan leden die aan de competitie deelnemen stelt de vereniging verenigingscaps beschikbaar. Deze kan je bij aanvang van het seizoen bij de aanvoerder van je team aanvragen. We vragen geen borg, wel je handtekening dat er kosten in rekening worden gebracht als de caps beschadigen of kwijt raken.

Recreanten

Naast leden in de competitie kennen we een recreantenteam (alleen voor senioren). Deze recreanten nemen geen deel aan de competitie en trainen één keer per week op de maandagavond van 20.00 – 21.30. De contributie voor dit lidmaatschap bedraagt €313,00 per seizoen en bestaat uit:

 1. Basiscontributie: €205,00 per seizoen
 2. 1,5 uur training per week: €108,00 per seizoen

Tot slot,

 • In het seizoen vinden de trainingen wekelijks plaats, met uitzondering van de schoolvakanties.
 • Contributie wordt, tenzij anders overeengekomen, gedurende een seizoen in 10 gelijke maandelijkse termijnen geïncasseerd.
 • Een lidmaatschap wordt altijd voor de duur van een volledig seizoen aangegaan.
 • Opzeggen van het lidmaatschap voor het aankomend seizoen kan uiterlijk tot 01 mei van het lopende seizoen.