Zwemvaardigheid bij ZPCH

Na het behalen van de zwemdiploma’s ABC of het KNZB-zwemdiploma, sta je voor de keuze: stoppen met zwemmen, aanmelden bij een wedstrijdtak of je zwemvaardigheden verder uitbreiden en er nog een heleboel diploma’s (wel 16!) bij halen. Bij Vaardigheid maak je kennis met (bijna) alles wat met zwemmen te maken heeft.

Diploma’s

Alle vaardigheidsdiploma’s zijn er in drie verschillende niveaus. Bij ieder volgend niveau worden de oefeningen wat zwaarder, langer en/of complexer. De volgende diploma’s bij ZPCH-Vaardigheid aangeboden: Zwemvaardigheid, Survival, Snorkelen, Synchroonzwemmen en Waterpolo.

Om de overgang tussen het zwem-ABC/ KNZB-diploma en de Vaardigheiddiploma’s te overbruggen heeft ZPCH een overgangsdiploma ingevoerd, het Basisdiploma. Zo duurt het voor de leerling minder lang om zijn of haar eerste diploma te behalen. Heb je al een diploma bij een ander bad behaald, schroom niet om dat aan te geven, dan houdt de commissie daar rekening mee.

Afzwemmen

Afzwemmen gebeurt eens in de paar maanden. Op de kalender zijn de afzwem data te vinden.
Het afzwemmen en de diploma’s zitten bij het lesgeld inbegrepen. 

Trainingsavonden

Vaardigheid traint op maandagavond een uur. Dit is mogelijk tussen 18:00 en 19:00 uur of tussen 19:00 en 20:00 uur.

Zwemkleding en snorkelspullen

Bij alle trainingen is het de bedoeling dat de snorkelspullen en het kledingpakket meegenomen worden. Ook al zwemt de leerling voor bijvoorbeeld Synchroonzwemmen.

Zwemvliezen hebben we voor alle leerlingen. Uit hygiënisch oogpunt adviseert ZPCH om zelf een snorkel en duikbril aan te schaffen. Omdat iedereen een andere hoofdafmeting heeft, is het verstandig om een eigen duikbril te hebben. Zo hoeft er minder tijd te worden gestoken in het passen.

Let op: zwembrilletjes zijn niet toegestaan bij het afzwemmen van de diploma’s, zelfs bij zwemvaardigheid niet. Dit is alleen toegestaan wanneer de leerling een doktersverklaring heeft.

Voor vragen kunt u altijd terecht bij ons: vaardigheid@zpch.nl.