Hieronder vindt u een aantal veel gestelde vragen met de bijbehorende antwoorden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via de mail.

  • Wanneer is er geen zwemles? Over het algemeen gaan de zwemlessen door in de vakantie met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie en nationale feestdagen. Voor een overzicht kunt u onze kalender bekijken.
  • Mag ik mijn eigen lesdag kiezen? Dit mag! We zullen advies geven over de groepsgrootte en de samenstelling. Wanneer uw kind begint met zwemmen is dit altijd eerst op zaterdag tussen 07:30 en 08:30. Tijdens dit uur wordt uw kind watervrij en vertrouwd met het water. Tevens is dit het eerste badje van het SuperSpetters traject.
  • Kan ik wisselen van lesdag? Ja dit is mogelijk! Dit kunt u in het zwembad vragen aan de coördinator. Deze zal dan samen met u kijken welke tijd op de andere lesdag het beste uitkomt. Ook kunt u dit aangeven via de mail.
  • Hoe werkt het proefzwemmen? De week voor het afzwemmen is het proefzwemmen. Er komt dan een externe beoordelaar die objectief kijkt of de kinderen kunnen afzwemmen. De lesgever verteld wie er kan afzwemmen. Voor vragen/opmerkingen kunt u terecht bij de coördinator.
  • Hoe werkt de betaling? De contributie is €72 per twee maanden. Dit wordt afgeschreven via automatische incasso. Zie contributie.
  • Is een badmuts/zwembril verplicht? Als ik deze niet meer heb, hoe kan ik een nieuwe badmuts/zwembril krijgen? Bij de SuperSpetters zwemlessen zijn een badmuts en zwembril verplicht. Dit hoort bij de methode en raadt de KNZB ook aan, voor onder andere de beleving en praktische voordelen. Als u ze heeft verloren of kwijt bent, dan kunt u een nieuwe badmuts en/of zwembril bij ons aanschaffen voor €10,- per stuk.
  • Wat moet mijn kind aan? De kinderen zwemmen iedere les ongeveer 10 tot 15 minuten per kleding. De kleding die gedragen dient te worden verschilt per badje. Zie hiervoor het overzicht.
  • Moet ik afmelden voor de zwemlessen? U kunt uw kind afmelden via de de Zwemscore pagina. Dit doet u door in te loggen en in het menu onder lessen te kiezen voor: les afmelden.
  • Wanneer kan ik vragen hoe het met mijn kind gaat? Dit kunt u aangeven bij de lesgever/coördinator aan het begin van de les. Er wordt dan tijdens de les gekeken naar het kind.