bal_2

Diploma

Om het zwemvaardigheidsdiploma balvaardigheid compleet te krijgen doe je drie keer examen.
Steeds krijg je een sticker voor op het diploma.

Eisen

Bij dit diploma leer je allerlei trucjes met de bal, zoals met één of twee handen vangen en werpen, zwemmen met de bal en de bal op verschillende manieren op te pakken.

* Te water gaan van de bassinrand of een startblok, met een sprong naar keuze, gevolgd door 1 minuut ongelijkzijdig watertrappen onder andere met verplaatsen. Dat wil zeggen: dat op teken naast het watertrappen op de plaats ook, al watertrappend, voor-, zij- en achterwaarts wordt verplaatst.
* In het water 5 keer vangen en werpen van een bal, met één hand van en naar een mede-kandidaat, welke zich op ongeveer 3 meter afstand eveneens in het water bevindt.
* In het water 15 meter zwemmen met een bal met de polo-crawl, 3 keer onderbroken door het oppakken van de bal met één hand (draaimethode).
* In het water, 15 meter zwemmen met een bal met de polo-crawl in een slalom-parcours met 4 vaste markeringspunten (b.v. boeien), gevolgd door het oppakken van de bal met één hand (draaimethode), het maken van een halve draai om de lengte-as en het werpen van de bal over een afstand van 5 meter (tegen de zwemrichting in).

Bekijk hier de eisen van Waterpolo 3.