Basis kledingpakket

  • Lange broek
  • Shirt met lange mouwen
  • Waterschoenen met een stevige zool (schoenen die naar de bodem zinken, geen surfschoenen!)
  • Plastic zak of emmer om alles na afloop in te doen

Let op: voor bepaalde diploma’s zijn er nog enkele eisen waar de kleding aan moet voldoen. Deze eisen kunt u vinden bij de diploma’s zelf.

Snorkeluitrusting

Duikbril  De duikbril moet goed aansluiten op het gezicht en moet de neus omvatten. Het is belangrijk dat er genoeg ruimte is voor de neus. De afsluitrand dient bij voorkeur helemaal op het gezicht aan te sluiten om te voorkomen dat het water de bril binnen kan komen. Het glas van de duikbril moet van splintervrij en gehard glas zijn (tempered). Voor leerlingen die brildragend zijn, bestaat de mogelijkheid om het glas op sterkte te laten slijpen. De bril wordt door een elastische hoofdband op zijn plaats gehouden. Wij adviseren een duikbril die past bij de leeftijd en lichaamsbouw van het kind.

Snorkel  Een snorkel is een pijp van ongeveer 2 cm dikte en 45 cm lengte waaraan een mondstuk is bevestigd en heeft de vorm van een ‘J’. Speciaal voor kinderen is er een kindersnorkel ontworpen. Deze kindersnorkels hebben een kleiner bitje waardoor de snorkel comfortabel in de mond zit. De pijp van de kindersnorkel is ook iets minder lang en soms heeft de buis een iets grotere diameter. Sommige snorkels hebben spatbescherming en / of een waterloos ventiel. Spatbescherming aan de bovenzijde van de snorkel voorkomt dat elk spatje water in de buis loopt. Het waterloos ventiel zorgt ervoor dat het water dat in de buis is gelopen afgevoerd wordt. Als de snorkel vol water gelopen is, kan een kind het water ook makkelijker uit de snorkel blazen, omdat een deel van het water al via dit ventiel af gevoerd wordt. Wij adviseren een snorkel die past bij de leeftijd en lichaamsbouw van het kind.

Zwemvliezen  Handige tip: als kinderen blaren krijgen van de zwemvliezen dan kan een sok dit voorkomen. Een nadeel hiervan is dat zwemvliezen eerder uit kunnen gaan.

Oordoppen  Bij het snorkelen ontstaan regelmatig drukverschillen in het gehoorstelsel. Om deze drukverschillen op te heffen, dienen de oren regelmatig geklaard te worden. In verband hiermee is het gebruik van oordoppen verboden!