Spetterhelden

Spetterhelden is een alternatief voortraject voor SuperSpetters. Bij ZPCH bieden we spetterhelden aan voor kinderen die zich niet op hun gemak voelen in en om het water. Misschien heeft uw kind een keer een traumatische ervaring gehad of uw kind is van zichzelf bang voor water, dan hebben wij voor u de oplossing.

Bij Spetterhelden maken we op een speelse manier kleine stappen om zo vooruitgang te garanderen. Met leuke lessen proberen we uw kind van zijn of haar angst af te helpen. Hierbij staan acht vaardigheden centraal:

  1. Te water gaan
  2. Ademhalen
  3. Onder water
  4. Kantelen en draaien
  5. Drijven
  6. Watertrappen
  7. Voortbewegen
  8. Survival

Bij iedere kernvaardigheid hoort een sticker; deze stickers komen op de eigen poster met helden uit de zee. Wanneer uw kind alle vaardigheden beheerst is hij/zij helemaal klaar om de zwemslagen te leren in het reguliere SuperSpetters programma.

De Spetterhelden lessen worden gegeven door twee vaste instructeurs zodat uw kind altijd dezelfde gezichten ziet. Onze lesgevers hebben hierbij drie speerpunten in hun hoofd: plezier, veiligheid en vertrouwen. In de lessen zal gebruik worden gemaakt van verschillende materialen, muziek, thema’s en plaatjes.

U kunt bij ons meedoen aan het Spetterhelden programma op zaterdagochtend tussen 07:45 en 08:30. Bent u geïnteresseerd of heeft u nog vragen dan kunt u ons mailen.

Wilt u zich direct aanmelden voor het Spetterhelden programma: klik hier.