Wat is SpetterHelden?

Zwemles is nu ook mogelijk vanaf 3,5 jaar! Het SpetterHelden programma is een vrijwillig voortraject. Kinderen van 3,5-4,5 zijn van harte welkom om op een speelse manier maarliefst 8 basisvaardigheden onder de knie te krijgen. Jij als ouder kunt ons daarbij helpen! Zo leert je kind niet alleen zwemmen, het is ook een mooie ervaring voor jullie samen. Dit traject is bij uitstek geschikt voor kinderen die al wat eerder willen beginnen met ‘echte’ zwemlessen, op een leuke manier kennis willen maken met het water én die een kleine voorsprong willen op het SuperSpetters traject

Zwemles met ouders 

Bij SpetterHelden doen we het echt samen, met z’n drietjes. Het kind staat centraal, wij als docenten helpen samen met jou het kind. Zo zijn er van de 12 lessen maarliefst 6 lessen waarin jij als ouder meegaat het water in.

Het kan een beetje spannend om alleen te gaan, dat hoeft dan ook niet meteen! Ieder kind mag zijn/haar favoriete knuffel of pop meenemen naar de zwemles.

SpetterHelden zwemles wordt gegeven op zondagochtend tussen 08.15 en 09.00 in Sportcomplex Koning Willem-Alexander.

Kosten
Het hele pakket van 12 lessen inclusief een startpakket kost u 120,-

Bij SpetterHelden hoort een klein startpakket. In het startpakket zit de SpetterHelden poster. Hierop kunt u alle 8 stickers verzamelen. De 8 stickers horen ook bij dit pakket, maar blijven in beheer van de zwemvereniging. Daarnaast ontvangt u het Met Succes Op Zwemles zwemboek (twv 13,95). Hierin vind je informatie over het zwemtraject en vooral veel tips en trucs om samen met jouw kind te zwemmen.

Wat vinden we belangrijk? 

Bij de ZPCH vinden we het belangrijk dat zwemlessen niet alleen maar leerzaam zijn maar ook ontzettend leuk! In de SpetterHelden lessen doen we daar een aantal dingen aan

8 basisvaardigheden
  • Te water gaan 
  • Kantelen en draaien
  • Drijven
  • Ademhalen
  • Voortbewegen
  • Survival 
  • Onderwater 
  • Watertrappen 
Doorstroom naar SuperSpetters

Na het voltooien van de 12 SpetterHelden lessen zijn er twee mogelijkheden. afhankelijk van de leeftijd bij het afsluiten van het programma volg je route A of route B naar het Superspetters programma:

Let op, de verwachting is dat kinderen na 12 lessen zelfstandig kunnen drijven op buik en rug en zelfs kunnen wiebelen. Mocht het drijven niet lukken dan is instromen niet mogelijk. We kijken dan gezamenlijk hoe we verder gaan.

Inschrijven

Inschrijven kunt u doen via de website door hier te klikken. U gaat dan een betalingsverplichting aan voor het volledige bedrag.

Vragen? 

Contactpersoon voor het SpetterHelden programma is Noëlle van Limpt. Bij haar kunt u terecht met alle vragen over dit programma.