Foto: Tony van de Velde

Ben jij een echte waterrat? Altijd in het zwembad tijdens de vakanties? Heb je net je zwemdiploma’s gehaald of heb je juist een tijdje niet meer gezwommen en ook zo onder de indruk van de prestaties van Ranomi Kromowidjojo en Ferry Weertman? Kom dan eens wedstrijdzwemmen!

Training, techniek, beheersing van zwemslagen, conditie, start- en keerpunten. Dit heb je allemaal nodig om te kunnen wedstrijdzwemmen! Na het behalen van je zwemdiploma kun je een proefles volgen. Zodra je de basis beheerst kun je meedoen met wedstrijden. ZPCH neemt deel aan wedstrijden op alle niveau’s.

Teamsport

Een wedstrijdzwemmer bij ZPCH komt regelmatig trainen en wordt zo lid van de ZPCH familie. In de wedstrijden kun je laten zien hoe goed je de techniek beheerst en hoe snel je bent. Hierbij is het belangrijk om te weten dat wedstrijdzwemmen geen individuele sport is. Je bent onderdeel van het ZPCH wedstrijdzwemmen team. Als team zwemmen we wedstrijden in de B competitie van de KNZB. Deelname aan deze wedstrijden is verplicht. Hoe meer punten we met het team behalen, hoe hoger we eindigen.

Masters

Ook voor voormalig zwemmers en ouders hebben we een gezellige groep, de Masters. Zwemmen doe je hier voor je plezier. Je leert de techniek van alle slagen en werkt aan je conditie. Altijd al eens borstcrawl willen leren..? Twijfel niet langer en kom een keertje mee trainen.

Plezier

Naast het zwemmen is er veel meer te beleven. In het najaar organiseren we voor alle leden van de wedstrijdploeg een trainingsweekend in het KNZB bad in Zeist en in het voorjaar gaan we naar een internationaal toernooi in Duitsland. Een keer per jaar gaan we uit eten of op stap met elkaar en het einde van het seizoen wordt afgesloten met een barbecue. Kortom, bij Wedstrijdzwemmen combineer je sport met plezier!

Op dit moment zijn alle groepen bij wedstrijdzwemmen vol en is het helaas niet mogelijk om op proef te komen zwemmen of je als nieuw lid aan te melden.

Binnenkort hopen we weer een aantal zwemmers voor de jongste groep (tot 10jr) te kunnen laten proefzwemmen.

Voor meer informatie of een proef les stuur je een e-mail naar: wz-ledenadministratie@zpch.nl

Voor meer informatie over de trainingen kan je een e-mail sturen naar: wz-trainers@zpch.nl

Wil je toch eerder beginnen met zwemmen, kijk dan ook eens bij onze afdelingen Waterpolo of Synchroonzwemmen!

Meer informatie over groepsindeling en trainingstijden

De clubkleding is te bestellen via de volgende link.