“Daan Glorie doet de Ringvaart in de zomer van 2013.”

Op 27, 28 en 29 juni gaat Daan 63 km(!) zwemmen in de Ringvaart. Zijn doel is om  met deze actie geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation en aandacht te vragen voor mensen met een hersenbeschadiging!

clip_image002 SONY DSC HLMRdoen Swim the Ring

Daan zwemt elke dag ongeveer 21 kilometer in 6 uur tijd. Dat is 840 baantjes in het zwembad! Naast deze enorme afstand zal hij ook onverwachte (wwers)omstandigheden moeten trotseren.

Donderdag 27 juni: 10:00 -10:30 start Sugar City Halfweg, 16:00 uur finish in Lisse (Sportfondsen Lisse, Sporthal) Verenigingen zwemmen de laatste meters met Daan mee in een sponsortocht.

Vrijdag 28 juni: 10:00-10:30 start Lisse. 16:00 uur finish in Rijssenhout.

Zaterdag 29 juni: 14:00 17:00 family Swim in Rijssenhout op de dijk. Voor de start van Daan zwemmen we toertochtjes in de Ringvaart. Daan start 17:00 uur In de avondschemering 22:00 uur zal Daan finishen op Sugar City, begeleid door Nederlandse topzwemmers in de laatste drie kilometer. Het wordt een feestelijk onthaal bij de Bietenbrug. Op de 12e etage van Sugar City een business sponsor evenement waar Edwin van der Sar en zijn vrouw bij aanwezig zijn.

 

 

“Zwemvereniging ZPCH blij met het Huis van de Sport.”

Woensdag 22 februari de eerste paal, een grote wens gaat in vervulling !

Toen in 1992 zwembad het Spectum open ging was het al vanaf het begin te klein voor de grootste zwemclub van Haarlemmermeer. Er werd structureel water gehuurd in Badhoevedorp, Heemstede en zelfs hotelbadjes in de omgeving. Ook nu de Estafette in Nieuw Vennep open is kan ZPCH nog niet al zijn uren badwater huren die het zou wensen.

Maar daar gaat een grote verandering in komen. Woensdag 22 februari wordt de eerste paal geslagen voor het Huis van de Sport. Voor alle leden van de zwemvereniging een groots moment en in het bijzonder voor oud voorzitter Freek Kroon, een bekend gezicht voor veel Haarlemmermeerders. Want wie heeft er in het verleden geen zwemles of gymles van Freek gehad?

Freek die nu afdelingsvoorzitter is van het Diplomazwemmen staat te popelen om met zijn mensen aan de slag te gaan op de nieuwe locatie. En in zijn woorden: “Toppers en recreanten halen hun zwemdiploma’s bij ZPCH, de oudste zwemlesgever in de Haarlemmermeer. Kwaliteit en aandacht staan bij ons hoog in het vaandel. En nu krijgen we ook het zwembad dat bij die ambitie hoort”.

Ook de afdelingen Waterpolo en Wedstrijdzwemmen kunnen in 2014 wanneer het nieuwe bad open gaat met hun ambities vooruit. En dat is voornamelijk groeien in ledenaantal.

En de Synchroonzwemtoppers van ZPCH kunnen wanneer het Nationaal Trainingscentrum voor hun sport in het Huis van de Sport wordt gevestigd hun hoge internationale ambities waar maken.

In hun strakke trainingsschema (en nog in de race voor een ticket voor de Olympische Spelen) hebben Synchroonzwemsters Elisabeth Sneeuw en Nicolien Wellen een gaatje gevonden. Samen met Richard Krajicek en wethouder Michel Bezuijen zullen ze woensdag 22 februari om 15:30 de eerste paal slaan voor het Huis van de Sport.