Contributie

Wil je veel van deze sport leren en meedoen aan wedstrijden of lijkt het je leuk om het naast je andere sport of bezigheden te doen? Dan volgt hieronder de nodige informatie:

Om lid te worden van ZPCH-synchroonzwemmen moet je minstens in het bezit zijn van het diploma B van het Zwem-ABC of Superspetters.

Er zijn 2 verschillende lidmaatschappen, waaruit je kunt kiezen:

  • Competitief: Je traint 2x per week en je doet mee aan wedstrijden.
  • Recreatief: Je traint 1x per week en je mag meedoen aan wedstrijden

Contributie opbouw

Voor het lidmaatschap bij de vereniging is contributie verschuldigd. Voor het seizoen 2022-2023 is de contributie voor synchroonzwemmen opgebouwd uit de volgende onderdelen: 

Basisbedrag€ 205,=Per seizoen
Trainingsbedrag€ 72,=Per trainingsuur per week per seizoen
KNZB Afdracht€ 72,=Per seizoen
Vrijwilligerskorting*€ 25,=Per Seizoen

* Indien leden of ouders actieve vrijwilligers taken vervullen, zal er een korting van €25,- met de contributie worden verrekend.

Om de opbouw te verduidelijken staan hieronder twee voorbeelden:

Voor een sporter in de aanloop, die 3 uur per week traint, geldt de
volgende contributie:
Basisbedrag€ 205,00
Trainingbedrag (3 * €72,00)€ 216,00
KNZB afdracht€  72,00
Totaal voor seizoen 2022/2023€ 493,00
Voor een sporter in de Age, die 7 uur per week traint, geldt de
volgende contributie:
Basisbedrag€ 205,00
Trainingbedrag (7 * €72,00)€ 504,00
KNZB afdracht€  72,00
Totaal voor seizoen 2022/2023€ 781,00

Meerdere sporten binnen ZPCH

Ook is het mogelijk dat 1 lid meerdere takken van sport bij ZPCH beoefent. Het basisbedrag hoeft dan maar eenmalig per lid betaald te worden.

Betaling

De betaling van de contributie gebeurt per automatische incasso 1x per maand (10 termijnen). Per acceptgiro betalen kan bij uitzondering. De betaling is dan voor het gehele seizoen ineens bij aanvang van het seizoen. Voor sporters die ergens in het seizoen beginnen, zal de contributie op dat moment worden geïncasseerd en zal de contributie berekend worden op basis van het aantal te zwemmen maanden.

Financiële ondersteuning

Synchroonzwemmen is een dure sport. Dit heeft vooral te maken met de hoge kosten van zwembadhuur. Binnen de gemeente Haarlemmermeer zijn fondsen beschikbaar om te ondersteunen bij de betaling van contributie en sportartikelen.

Diplomakosten

Naast de contributie zijn er kosten verbonden aan het diplomazwemmen. Voor het seizoen 2022/2023 is dit €4,00 per keer. Kosten voor het diplomazwemmen worden betaald via de digitale strippenkaart.

Startgeld

Voor elke wedstrijd is startgeld verschuldigd. De hoogte van dit startgeld is €4,00 voor het seizoen 2022/2023. Deze bijdrage dient per wedstrijd waar aan meegedaan wordt te worden betaald. Belangrijk om te weten is dat als een sporter bijvoorbeeld meedoet aan een solo én een duet, er dus tweemaal startgeld betaald dient te worden. Kosten voor wedstrijden worden betaald via de digitale strippenkaart.

Proeflessen

Als je eerst een paar keer mee wilt trainen om te kijken of synchroonzwemmen een leuke sport voor je is, dan mag je 1 maand (max 8 lessen) gratis proefzwemmen. Vind je het synchroonzwemmen leuk, dan kun je na invullen van het inschrijfformulier, direct meedoen.

Hier vind je meer informatie over het volgen van proeflessen.

Lid worden

Inschrijven kan door middel van het invullen van het elektronische inschrijfformulier. Klik hier om naar het formulier toe te gaan. Na het inschrijven ontvang je een E-mail met de bevestiging van je inschrijving. Je kunt daarna op de eerst volgende training gewoon meedoen.

Opzeggen

We zouden het natuurlijk erg jammer vinden als je op wilt zeggen, maar als je dit toch wilt, moet je het onderstaande formulier invullen en opsturen voor 1 juli van het lopende seizoen. Indien er niet opgezegd wordt voor die datum, is het gehele contributie bedrag voor het volgende seizoen verschuldigd! Klik hier om naar het formulier te gaan.