17 september was het zover, de Nationale Speedo Dag 2011 in Arnhem. Kaylee ging er voor de 3e keer naar toe. Voorgaande 2 jaar was ze de enige maar dit jaar was ook haar zusje Imani uitgenodigd.
De zusjes vonden het leuk om er samen heen te gaan maar voor Imani was het dubbel leuk want haar zwemvriendin Linde was ook uitgenodigd.

De trainers Dennis, Geertje en Sylvia gingen met de meisjes mee. Ook de beide moeders gingen mee, want ouders zijn ook van harte welkom op deze leuke dag.
[singlepic id=3271 w=300]

Nadat de meisjes zich hadden aangemeld kregen ze een mooi T shirt als aandenken. Linde en Imani een gele en Kaylee een groene.
[singlepic id=3267 w=300]

Eerst was de gezamenlijke opening waarna alle minioren de zaal verlieten en opgedeeld werden in groepjes. Alle minioren krijgen hetzelfde programma alleen op een andere volgorde.

Nadat de kinderen weg waren startte de muziek, het licht werd gedimd en een vrolijk klappende Ewald van Kauwen betrad het podium.
Hij zweepte het publiek daarmee gelijk op en de sfeer zat er goed in. Het thema was Sportiviteit en Respect en werd op een heel herkenbare en komische manier uitgebeeld met behulp van 2 acteurs.
Het publiek werd er steeds bij betrokken en er werden door de acteurs allerlei verschillende ouders na gespeeld. De ongeïnteresseerde ouder, de te fanatieke ouder, de ouder als coach, met een stopwatch op de tribune etc. etc.
Een hele lachwekkende opening voor de ouders en trainers.

De trainers hadden een eigen programma en de ouders ook. De clinic Ouders in de sport werd verzorgd door Jacques van Rossum, psycholoog en Bewegingswetenschapper. De clinic over de voeding werd door de sportdiëtist Floris Wardenaar verzorgd.
De clinic in het zwembad werd dit jaar verzorgd door de broers Bastiaan en Robert Lijesen. De nadruk lag op het zwemmen met flippers aan. Ze kregen allerlei opdrachten uit te voeren en de meisjes genoten er zichtbaar van.

Het was voor een ieder een geslaagde dag die rond 16.15 uur eindigde. Alle zwemmers kregen een Speedo badmuts mee naar huis.

Alle 3 de meisjes beantwoorden de vraag: “Wat vonden jullie vandaag het aller leukste?” volmondig met: “Het ZWEMMEN.”
[singlepic id=3280 w=300]

Voor Linde en Imani op naar een volgend jaar maar voor Kaylee is dit het laatste jaar omdat zij geen minioor meer is. Maar voor de junioren zijn weer andere leuke doelstellingen.

Irene de Jong.

[nggallery id=111]