Uitnodiging ALV: 27 mei 20.15 uur

Er is nog steeds een vacature: voorzitter hoofdbestuur.
Het is belangrijk dat je erbij bent, op deze vergaderingen kun je immers meebeslissen over het beleid van de vereniging en is de gelegenheid om vragen te stellen aan het bestuur. Als je mee wilt stemmen en je bent nog geen 18 jaar moet je je ouders meenemen om je te vertegenwoordigen.
De voorzitter die we zoeken mag ook van buiten de club komen, maar het belangrijkste is natuurlijk dat we er een hebben!
Jullie en je ouders zijn van harte uitgenodigd vanaf 20:00 in de verenigingsruimte van het Spectrum.

Digitale uitnodigingen wedstrijden

Voor diegenen die nog altijd ‘old-school’ papieren wedstrijduitnodigingen ontvangen: Sinds vorig seizoen versturen we wedstrijduitnodigingen per e-mail.
Hartstikke handig! Lijkt je dit ook wat?
Laat het Vera weten.

NOG STEEDS NOOD!!!! Cursus tijdwaarnemer: HELP!

Geen Speedo-klokkers = Geen Speedo-wedstrijd volgend seizoen!
Er dreigt een SCHRIJNEND tekort aan klokkers voor de SPEEDO wedstrijden te ontstaan. Heb je dus kinderen die Speedo wedstrijden zwemmen (volgend seizoen jongens 1999 en meisjes 2000 en later geboren), geef je dan op bij Vera.
Vele handen maken licht werk, als er veel klokkers zijn hoef je in de regel alleen te klokken als je zoon of dochter moet zwemmen. Zwemmers worden echter ouder en dus gaan de klokkers (ouders) mee naar de andere wedstrijden. Hierdoor hebben we nieuwe aanwas nodig bij de jongere zwemmers.
We zochten 4 ouders, inmiddels hebben zich er drie gemeld! Wie wordt de vierde??
We zoeken dus nog minimaal (meer mag altijd) 1 ouder, meld je aan bij Vera!
Geen Speedo-klokkers = Geen Speedo-wedstrijd volgend seizoen!

Gasttraining Titus Mennen

Zaterdag 13 maart heeft Titus Mennen, de jeugdbondscoach voor wedstrijdzwemmen, ons vereerd met een bezoek aan ZPCH wedstrijdzwemmen. Om 8 uur startte hij de gasttraining die hij op onze uitnodiging kwam verzorgen. De voormalig trainer en coach van Pieter van den Hoogenband maakte er een zeer boeiende en leerzame training van.
Zijn motto: Zwemmen moet een feest zijn dat iedereen naar zijn eigen persoonlijke top kan brengen, of dat nu Olympisch kampioen, Clubkampioen of nèt die ene streeftijd is, alle prestaties tellen.
Het was niet alleen de bedoeling om de zwemmers iets bij te brengen. Ook voor de technische staf had hij een aantal tips en trucs meegenomen. Meerdere malen tijdens de training werd er door hem verteld aan de trainers dat ze op de goede weg zijn en dat het nu om de accenten gaat. Over het algemeen was hij zeer tevreden over het gevoerde beleid.

Viersen 2010 – heel veel pret en nog veel meer medailles!

Eindelijk was het zover, na twee jaar kon vrijdag 19 maart de wedstrijdafdeling van ZPCH met 35 zwemmers en 13 begeleiders weer afreizen naar Viersen-Dülken in Duitsland voor de 32e uitvoering van het befaamde Frühjahrsschwimmfest. Na 30 jaar was het Duitse zwembad de afgelopen anderhalf jaar grondig gerenoveerd.
Al met al was het weer een hele gezellige belevenis, de busreis, na aankomst even door de jeugdherberg razen en dan naar bed, want er moest nog gezwommen worden.
Op zondag konden we dan de balans opmaken: maar liefst 127 individuele medailles werden er meegenomen uit Duitsland (60 goud, 42 zilver en 25 brons) en 11 keer stond ZPCH op het podium bij de estafettes (3 goud, 5 zilver en 3 brons). Daar bovenop nog eens 10 jaargangbekers!

Paastoernooi

En na al dat succes in Viersen heeft Sjaak nu eindelijk ook de beker van het Paastoernooi in ontvangst mogen nemen!!

Namens de commissie wedstrijdzwemmen
Giel Hermans
023 – 89 233 55