Zaterdagmorgen 9 april 2011 om 09.15 uur hebben een aantal ouders zich met hun kinderen verzameld bij het Spectrum om gezamenlijk naar Eindhoven te rijden. Aurian,Anvar, Maike, Ivar, Bas, Pascal, Marijn, Linde, Kaylee en Imani mochten starten op de Pieter Cup. Bij het zwembad aangekomen even met z’n allen op de foto want niet iedereen was al eerder bij het Pieter van den Hoogenband zwembad geweest.

Nadat Sjaak ze had aangemeld kreeg iedereen een tas, een polsbandje en, heel belangrijk, een kaart met je naam erop zodat voor de organisatie te zien was dat je die dag een deelnemer was. Waar je ook naar toe ging, de kaart moest om je nek hangen, behalve tijdens de zwemwedstrijd natuurlijk. Na het omkleden mocht de ZPCH om 12.02 uur op de foto met Pieter van den Hoogenband. Een ervaring op zich!

De minioren 3/4, Linde, Imani en Anvar, zwommen in het 25 meter bad. De rest, de minioren 5/6 zwommen in het 50 meter bad waar op een groot scherm gezien kon worden op welke plaats ze zwommen/eindigden. Ook was in het 50 meter bad een elektronische tijdwaarneming, wat in het 25 meter bad niet het geval was.

Nadat ieder zijn of haar afstanden had gezwommen namen ze allemaal plaats bij de ouders op de tribune waar we met z’n allen wachten op het finale programma. Terwijl het wachten op het finale programma was liepen er veel bekende zwemmers en zwemsters rond. De kinderen renden van de ene naar de andere beroemdheid om van iedereen een handtekening te scoren. Bij de één op een T-shirt, bij de ander op een zwemplankje of in een boekje. Het maakte niet uit waarop, àls ze maar een handtekening kregen.

Nadat de finales geweest waren gingen we met z’n allen naar de uitgang en wie kwamen we daar tegen? Juist, Pieter in hoogst eigen persoon. En toen moesten ze natuurlijk nog een keer op de foto met Pieter. Maar dat wilden de moeders ook wel, die kans lieten ze zich niet ontlopen want Pieter is wel heel erg leuk en ontzettend aardig!

Daarna zijn we met z’n allen naar de Mac Donalds gereden en nadat iedereen zijn of haar buik vol had gegeten is iedereen weer naar huis gereden met zeer voldane kinderen in de auto. Het was een prachtige ervaring voor allemaal. Het zwembad is super mooi, geweldig om daar te mogen zwemmen, leuk om op handtekeningen jacht te gaan en dan ook nog eens op de foto met Pieter, wat willen ze nog meer?

[nggallery id=99] Groetjes Irene de Jong.