Dubbel goud en zilver op de interregio age 2 in Heerenveen

Tijdens de landelijke uitvoeringenwedstrijd op age 2 niveau (12 tot 15 jaar) behaalden onze sporters dubbel goud en dubbel zilver. Deze wedstrijd geldt als een goede voorbereiding voor de Synchrobeat die op 11 en 12 juni in Den Haag gehouden wordt. Door Corona is het 3 jaar geleden dat de interregio age 2 is gezwommen en voor veel sporters was het de 1e keer dat ze een serieuze uitvoering zwommen op wedstrijdniveau. Dubbel knap dat deze ploeg moet zilver naar huis ging.

Age 2 behaalt zilver op de interregio

De groep van Chantal Ummels, Alyssa Meyer-Gleaves, Ninthe van Riemsdijk, Marousja Roodenburg, Eva Janssen en Thyra Elzenga behaalde op hun eerste uitvoeringenwedstrijd direct een zilveren medaille. Danique van Straten en Joëlle Vogel konden vanwege een blessure niet meedoen, maar zullen er op de Synchrobeat zeker bij zijn. Lindsey Veldman is de reserve van dit achttal. Minder dan 0,1 punt was het verschil met de nummer 1. Veel geleerd deze wedstrijd en de komende weken gaat deze groep zich voorbereiden om op het NK er nog een schep bovenop te doen.

Goud en zilver voor de duetten

In Heerenveen kwamen 2 ZPCH duetten aan de start vanuit een startgemeenschap. Het duet van Chantal Ummels en Jane Seelen (Cadans) en reserve Alyssa Meyer-Gleaves was het beste duet van de twee. Met 72,1333 punten namen ze een ruime voorsprong op het tweede duet.

Het duet van Danique van Straten en Olivia Merkes (ACZ) behaalden 64,1667 punten en waren hiermee goed voor zilver. Dit duet kwam voor het eerst samen uit op een uitvoeringenwedstrijd.

Goud voor soliste Chantal Ummels

Begin april tijdens de Nederlandse Juniorenkampioenschappen liet Chantal al zien dat ze een goede soliste is. Met haar 14 jaar behaalde ze toen een bronzen medaille bij de junioren. Bij de interregio kwam ze uit in haar eigen leeftijdscategorie en ging er met het goud vandoor. Met ruim een punt voorsprong op de nummer 2. Ook Chantal zal in juni een gooi gaan doen naar het Nederlands Kampioenschap onder 15 jaar.

De uitvoeringen terugkijken? Dat kan via ons YouTube kanaal ZPCH Synchroonzwemmen.