ZPCH junioren vijfvoudig Nederlands Kampioen

Het Nederlands Kampioenschap voor junioren, gehouden in het thuisbad van ZPCH werd voor het eerst gezwommen volgend de nieuwe reglementen. Geen techniekwedstrijd meer, maar technische en vrije uitvoeringen. Op 1 en 2 april wist de thuisploeg maar liefst alle gouden medailles in Hoofddorp te houden.

Ilse de Heij en Noortje Reijnen Nederlands Kampioen Duet TU

Ilse en Noortje waren de eerste Nederlands Kampioenen van ZPCH. Tijdens het 1e onderdeel op zaterdagochtend wist dit duo 69,3041 punten bij elkaar te zwemmen. Daarmee bleven ze het KNZB-ZPCH duet van Chantal Ummels en Alyssa Meyer-Gleaves voor. Dit tweetal behaalde 68,4691 punten wat goed was voor zilver.

Bij de duetten vrije uitvoeringen lieten Chantal en Alyssa een goede uitvoering zien. Deze werd beloond met 74,5333 punten wat ruimschoots voldoende was voor goud. Het tweede ZPCH duet van Eline Braakhuis, Ilse de Heij en reserve Marin Hokke kwam 0,13 punt te kort voor een bronzen medaille. Met 69,2667 punten moesten ze genoegen nemen met een vierde plek.

Noortje Reijnen Nederlands Kampioen Solo TU en VU

De solo technische uitvoering is dit jaar voor het eerst een onderdeel op het NK voor junioren. Noortje Reijnen wist dit onderdeel te winnen met 75.0848 punten. Daarmee bleef ze Mare Schallenberg (ACZ) en Marleen Voesten (De Dolfijn) ruim voor.

Ook bij de vrije uitvoering op zondag was Noortje de beste. Met 76,0333 punten kreeg ze nogmaals een gouden medaille uitgereikt. Tweede ZPCH soliste was Chantal Ummels. Chantal behaalde 70,9667 punten en dit was voldoende voor een bronzen medaille.

Ploeg sluit NK af met goud

Het team van Noortje Reijnen, Ilse de Heij, Marin Hokke, Eline Braakhuis, Chantal Ummels, Alyssa Meyer-Gleaves, Marlinka Grundell, Jente Hokke, Kathelijne van Harten en Ninthe van Riemsdijk kwam dit weekend 2x aan start. Op zaterdag zwom het team de technische uitvoering en op zondag de finale met de vrije uitvoeringen. Daarmee is dit het enige onderdeel wat uit twee onderdelen bestaat. De ploeg plaatste zich op zaterdag na de technische uitvoering met 72,1328 punten als eerste voor de finales. Tijdens de finale lieten ze opnieuw zien de beste te zijn. Ook in de finale scoorde het team de hoogste punten en mochten de 10 ZPCH sporters zich laten kronen tot Nederlands Kampioen.