Masters van ZPCH laten van zich spreken tijdens het ONMK

Het Open Nederlandse Masterkampioenschap, een kampioenschap dat in het teken staat van plezier en strijd, vond afgelopen weekend plaats in Heerenveen. ZPCH heeft dit weekend laten zien dat ze een mastergroep hebben die meetelt in de top van de masters. Ze keerden terug naar Hoofddorp met een kampioenschapsrecord, 10 Nederlandse titels, 7 tweede plaatsen en 7 derde plaatsen.

Zwemmers en zwemsters die 20 jaar en ouder zijn en zich hadden geplaatst mochten dit weekend van start komen om te strijden voor de titel binnen hun leeftijdscategorie. Deze categorie├źn hebben steeds stapjes van 5 jaar.

Ruud Holswilder, 45+, nam de meeste medailles mee naar huis. Op alle 7 afstanden eindigde hij in de top 3 waarvan twee keer op het hoogste podium en hij zwom op de 50 meter rugslag een kampioenschapsrecord.

NEDERLANDS KAMPIOEN

De oudste master binnen ZPCH, Tineke van Diggelen, zwom 6 afstanden en ook zij eindigde op alle afstanden in de top 3. Tineke mag zich Nederlands kampioene 70+ noemen op de 200 meter schoolslag en 50 meter schoolslag. 

Kim Zwinkels, 20+, zwom naar goud op de 400 meter wissel en 200 meter vlinderslag. Dat Kim succesvol kan zijn op loodzware afstanden liet ze verder zien op de 800 meter vrij waar ze naar brons zwom en op de 400 meter vrij naar de 5e plek. Laszlo Jullich, 45+, liet zien dat de zware afstanden hem ook zeer goed liggen door op de 200 meter vlinderslag naar goud te zwemmen. Daarnaast mag hij zich 2e van Nederland noemen op de 100 meter vlinderslag en 3e van Nederland op de 200 meter wissel en 200 meter schoolslag.

ZWEMGOUD BIJ DE HEREN

Ook was er zwemgoud bij de heren estafette 20+. Hier zwommen Thomas Vastenhout, Laszlo Jullich, Remco de Heij en Ruud Holswilder op de 4 x 100 meter wissel naar de 1e plaats. Remco de Heij liet daarnaast zien dat hij individueel bij de 20+ ook meetelt door op de 200 meter wissel naar een 3e plek te zwemmen. Daarnaast zwom Remco op alle 4 de individuele afstanden een persoonlijk record.

Thomas Vastenhout, 20+, haalde net geen podiumplaats op de individuele afstanden maar liet wel zien dat er in zijn zwemmen weer een stijgende lijn te zien is.

Jay Braumuller, 30+, is na een tijdje afwezig te zijn geweest, weer begonnen met trainen en kon met deze ONMK weer het wedstrijdgevoel oppakken. Met een 4e plek op de estafette en een 10e plek op de 50 meter rugslag kan hij terugkijken op een prima toernooi.

Esmeralda Stokman, 45+, en Lucas Muntinga, 20+, zwommen weliswaar niet naar een podiumplaats maar mogen zeker terugkijken op een geslaagd ONMK. Beide zwommen op hun individuele afstanden naar persoonlijke records.