Jonge zwemtalenten schitteren op het NJK 2023

Amersfoort/Eindhoven – Op zaterdagmiddag 10 juni vond het NJK (Nationaal Junioren Kampioenschap) voor de lange afstanden plaats in Amersfoort, gelijktijdig met het ONK (Open Nederlands Kampioenschap) Lange Baan. De zwemvereniging was vertegenwoordigd door een aantal getalenteerde zwemmers, die stuk voor stuk indrukwekkende prestaties hebben neergezet.

Linou, een veelbelovend talent, wist tijdens de wedstrijd haar 800 meter af te leggen met een tijd die net boven haar persoonlijk record van de Provinciale Kampioenschappen lag. Deze uitstekende prestatie resulteerde in een mooie 13e plaats. Jelte, een andere opkomende ster, zwom iets langzamer dan gehoopt, maar eindigde na een stabiele race toch op een indrukwekkende 4e plaats.

Het NJK 2023 zette zich voort in Eindhoven van 16 tot 18 juni. Hier streden Jenny, Lucas S, Jelte, Linou en de gastzwemmer Nadia voor persoonlijke records en goede races. Linou nam dit weekend deel aan het klassement van maar liefst 10 afstanden. Hoewel ze een diskwalificatie op de 200 meter rugslag moest incasseren, herpakte ze zich voortreffelijk en eindigde ze uiteindelijk op een knappe 20e plaats in de Meerkamp. Het hoogtepunt van haar weekend was de 200 meter vrije slag, waarbij ze een geweldige verbetering van maar liefst 8 seconden behaalde en op de 8e plaats eindigde met een tijd van 2.24.11.

Jenny, als jongste junior in haar categorie, had maar liefst acht starts op haar naam staan. Dit getuigt van haar veelzijdigheid als zwemster. Haar laatste afstand van het weekend, de 200 meter wisselslag, maakte coach Kay bijzonder trots, getuige een foto die van Jenny werd genomen. Ze deed uitstekend mee in haar categorie en behaalde een 17e plaats op de 100 meter schoolslag.

Jelte, de snelste jongen bij de Junioren en recentelijk gestart met trainen bij de KNZB, zwom eveneens een klassement van 10 afstanden. Hij behaalde een prachtige 10e plaats in het eindklassement van de Meerkamp. Zijn veelzijdigheid als zwemmer was goed zichtbaar tijdens de 400 meter wisselslag, waar hij al bij de 100 meter vlinderslag zijn persoonlijk record wist te verbeteren.

Ondanks een gescheurde wedstrijdbroek, die hij verving door zijn trainingszwembroek, wist Lucas S op het laatste moment deel te nemen aan het NJK. Hij liet zien dat hij thuishoort op dit niveau en leverde uitstekende prestaties. Bovendien vierde Lucas op deze dag zijn 14e verjaardag, wat een prachtige manier om zijn verjaardag in het zwembad te vieren!

Nadia, een ‘gastzwemmer’ voor onze vereniging afkomstig uit Singapore, nam voor de eerste keer deel aan het NJK in Nederland en maakte direct een verpletterende indruk. Ze begon het toernooi met een verbazingwekkende verbetering van maar liefst 20 seconden op de 400 meter wisselslag. Dit was het begin van een weekend vol persoonlijke records voor Nadia.