ZPCH op de ONK lange baan in Amersfoort

Voor het eerst in de geschiedenis stond ZPCH met 3 estafette teams op de Open Nederlandse Kampioenschappen. Twee keer mixed en 1x heren. Daarnaast zijn er hele mooie individuele resultaten behaald.

De eerste estafette was die van de heren met 4 x 100 wisselslag: Kelvin, Lucas D, Remco die zijn debuut op een ONK maakte en Thomas zwommen allen onder hun PR tijd en ze eindigden op de 13e plaats.

De 4 x 100 wisselslag mixed werd gezwommen door Ruud, Lucas D, Kim en Alysha – dit was een mooie race waarbij Ruud op de 100 rugslag slechts 0,03 seconden boven het Nederlands masters record zwom en waarbij Kim zichzelf verbaasde met een tijd van 1,5 seconden onder haar PR op de vlinderslag. Het team eindigde op een verdiende 10e plaats.

De 4 x 100 vrije slag mixed werd gezwommen door Alysha, Kim, Thomas en Lucas D zwommen opnieuw een PR en haalden hiermee de 12e plaats. Thomas had een belangrijke bijdrage voor het team, hij verbeterde zijn PR met bijna twee seconden.

Alysha is onze lange afstand zwemmer en ze had een vol programma op het ONK. Haar beste resultaat was een zilveren medaille gehaald op de 1500 meter vrije slag.

Kim, die tot voor haar vertrek naar de USA een lange afstand zwemmer was, heeft zich dit seizoen vooral op de wisselslag en de vlinder ontwikkeld en vond het leuk om dit toernooi andere afstanden te kunnen zwemmen. Ze heeft voor al haar afstanden een PR gezwommen.

Lucas Douwma zwom ook dit weekend een goed toernooi op het ONK in Amersfoort. Hij is onze schoolslag specialist en hij startte dan ook op 5x op deze slag. 3x individueel en 2x in een estafette. Hij heeft voor bijna al zijn afstanden een PR gezwommen.

De resultaten zijn hier terug te vinden: uitslagen