Dubbel goud op Interregio Junioren

In Raalte zwommen de synchroonzwemsters van ZPCH tijdens de interregio voor junioren een uitstekende wedstrijd. Deze landelijke uitvoeringenwedstrijd is een goede graadmeter voor het Nederlands Kampioenschap wat op 1 en 2 April in Hoofddorp gehouden wordt. Met twee gouden en één zilveren medaille lieten de Hoofddorpse zwemsters zien nog steeds aan de top te staan.

De achtkoppige ploeg moesten lang wachten voordat zij hun uitvoering, met als thema Formule 1, aan de jury konden tonen. Als allerlaatste van de 40 uitvoeringen verschenen ze aan de start. Dankzij een goede uitvoering, waarbij vooral de technische elementen goed lukten, scoorden de ploeg 71,7695 punten waarmee ze de concurrentie uit Capelle aan de IJssel (69,1555 punten) en Nijmegen (59,9451 punten) ruim voor bleven.

In de ploeg zwommen Noortje Reijnen, Chantal Ummels, Alyssa Meyer-Gleaves, Ilse de Heij, Eline Braakhuis, Ninthe van Riemsdijk, Kathelijne van Harten en Marlinka Grundell.

Eerder op de dag stonden de duetten VU op het programma. De Heij en Braakhuis starten als eerste van de twee ZPCH duetten en lieten zien dat de lat hoog lag. Met 70,4000 punten lieten ze zien dat dit duo goed op weg is richting een podiumplaats op het NJK. Uiteindelijk bleken deze punten goed voor zilver. Ze moesten alleen clubgenoten Meyer-Gleaves en Ummels voor laten gaan die met 74,2333 punten de gouden medaille opeisten.

Kijk hier voor de volledige uitslag.

Kijk op ons YouTube kanaal voor de uitvoeringen.