Zilver voor Danique van Straten op de interregio

Zaterdag was het gloednieuwe zwembad in Capelle aan de IJssel het strijdtoneel voor de interregio age 2. Maar liefst 23 ploegen, 17 solisten en 22 duetten verschenen aan de start van deze landelijke wedstrijd. Geen succesvolle, maar wel een heel leerzame wedstrijd.

Zilver voor Danique van Straten

Danique van Straten behaalde met haar duetpartner Alara Yapar van ACZ een zilveren medaille met 67.6333 punten. Het duet van Feline Neerincx en Lauren van den Broek moest genoegen nemen met een vierde plaats. Met 65.1000 punten kwamen ze 0.3 punt te kort voor het erepodium. Het derde ZPCH duet van Thyra Elzenga en Eva Janssen behaalde met 53.8000 punten een 15e positie.

Mooie prestatie voor de regioploeg

ZPCH kwam met twee ploegen aan de start. Het team van Danique, Thyra, Eva, Joëlle, Marousja, Feline, Zora en Yra behaalde precies 60.000 punten. Dit was niet genoeg voor een plaatsje op het erepodium. De ploeg moest voor deze keer genoegen nemen met een zesde plaats. De ploeg gaat de komende weken hard trainen voor een beter resultaat op de Synchrobeat.

De regioploeg steeg boven zichzelf uit. Ze behaalden voor de uitvoering maar liefst 47.8667 punten. Omdat Astrid, Vera, Sophie en Lenne maar met 4 zwommen kregen ze 2 strafpunten waardoor ze nog wat zakten in de lijst. De ploeg deed voor het eerst mee op zo’n grote landelijke wedstrijd en was voor hun een hele mooie ervaring.

Soliste Danique zwemt naar een zesde plek

Voor Danique van Straten was het een zware wedstrijd. Naast de ploeg en het duet kwam ze nog een derde keer aan de start. Ook als soliste deed ze het prima. Met 64.0667 was haar solo goed voor een zesde plaats. Maar ook hier veel geleerd en goed gekeken waar er nog verbeteringen mogelijk zijn. Hier gaat ze met haar trainsters hard mee aan de slag.