Goud!

Goud!
Topzwemster Eef bereidt zich voor op De race van haar leven. Alles gaat goed, ze is in vorm. Ze voelt het: deze keer pakt ze die plak. Goud is het enige dat telt.
‘Goud!’ gaat over de achterkant van de topsportmedaille. Hoe houd je je staande als de verwachtingen torenhoog zijn, juist die van jezelf? Hoe houd je je discipline als de twijfel toeslaat? Hoe ga je om met teleurstellingen in een wereld waar falen nodig is maar niet mag? Goud is immers het enige dat telt.
Topsport is leven in een snelkookpan. Resultaten zijn heel zwart-wit: je wint of verliest. Maar we lopen allemaal tegen grenzen aan, maken fouten en dealen met hoge druk. Topsport is exemplarisch voor het dagelijks leven.
Dan Tien neemt je mee naar de natuurlijke habitat van een topzwemster: het wedstrijdbad. Je ruikt het chloor, voelt de warmte en ervaart hoe de spanning stijgt, vlak voor het startschot klinkt.
‘Goud!’ is een Dan Tien-productie, in samenwerking met het Koning Willem Alexander bad Hoofddorp, zwemmers van de ZPCH, de Koninklijke Nederlandse Zwembond en vele anderen.
Première: 22 juni 20.30u in het SKWAH, Hoofddorp.
In september en oktober spelen wij ook in Zwembad Merwestein te Nieuwegein en Zwembad De Kwakel in Utrecht.
Kaarten via www.dantienindelucht.nl

Concept: Femke Swart, Quirine Smit, Marit Thus, Ton Offerman
Tekst en zang: Quirine Smit, Femke Swart
Regie: Ton Offerman
Compositie en Muzikale leiding : Marit Thus
Percussie: Frank Wintermans
Bas: Joost Verbakel
Techniek: Pink Steenvoorden (Einstein Design)

Geef een reactie