Mooie prestaties op de NK Sprint 2023

In het weekend van 24 en 25 juni zijn er een aantal zwemmers van ZPCH in actie gekomen tijdens het NK Sprint in Rotterdam. Tijdens dit weekend wisten de zwemmers bijna 100% PR te zwemmen.

De zwemmers die op dag 1 in actie zijn gekomen waren Jenny, Lucas Douwma, Thomas, Ruud en Kelvin.
In de ochtend zwom Jenny op zowel de 50 vrij als de 50 school een mooie persoonlijk record. Ook Lucas Douwma en Thomas zwommen een persoonlijk record op de 50 vlinder waardoor beide in de buurt komen van het clubrecord. Aan het einde van de eerste dag kwamen Kelvin, Lucas Douwma, Thomas en Ruud in actie op de 4×50 wissel slag heren. De heren wisten een mooie tijd te zwemmen waardoor ze 7e van Nederland zijn geworden. Daarnaast wist Kelvin als start zwemmer een clubrecord te zwemmen op de 50 rug.

Op dag 2 van het NK Sprint kwamen Jenny, Kim, Kelvin, Lucas Douwma en Thomas in actie op zowel individuele afstanden als op de estafette.
S’ochtend wisten zowel Jenny als Kim bijna een volle seconde af te zwemmen van hun persoonlijk record op de 100 wissel. Verder zwom Kim een persoonlijk record op de 50 vlinder waardoor ze nu bijna sneller is op de 50 vlinder dan op de 50 vrij. Op de 50 vrij wist Lucas Douwma na twee jaar weer een persoonlijk record te zwemmen. Ook Thomas zwom een persoonlijk record op de 50 vrij waardoor hij ook hierop bijna een clubrecord zwom. Daarnaast kwamen beide heren in actie op de 50 school. Thomas wist ook hierop een persoonlijk record te zwemmen. Lucas Douwma zwom helaas geen persoonlijk record maar wist zich wel te plaatsten voor de halve finale van de 50 school waar hij sneller zwom dan in de voorrondes. Op mogelijk het laatste NK van Kelvin zwom hij een mooie persoonlijk record op de 50 rug.
De laatste race van het weekend, de 4×50 wissel gemengd, werd afgesloten door Jenny, Lucas Douwma, Kim en Thomas. Na een lang weekend van hard zwemmen wist dit team ook op de laatste race van het weekend 2,5 seconde van de inschrijf tijd af te zwemmen wat ze tot de 14e plaats bracht.