Volop medailles bij de limietenwedstrijd in Utrecht

Na een lange periode zonder wedstrijden mochten we eindelijk weer. Op 12 februari deed een delegatie van 16 ZPCH sporters mee aan de limietenwedstrijd in Utrecht. Doel: wedstrijdritme krijgen en de laatste NK-limieten halen. Met 3 gouden en 1 zilveren medaille, 3 diploma’s en de nodige limieten keerden ze weer huiswaarts. De volledige uitslag vind je hier.

Anna Pouwels behaalt felbegeerde diploma bij de age 1

Er waren een paar pogingen voor nodig en elke wedstrijd ging het beter. En het was spannend, maar eindelijk was het zover. Anna Pouwels behaalde het age 1 diploma met 44,2489 punten. En meteen ook de 1e limiet voor de synchrobeat. Maar er was meer succes. Een gouden medaille voor Feline Neerincx en een zilveren medaille voor Yra van den Boogaard. Ook Alyssa Righarts (5e) en Zora Pol (6e) zwommen in de top 10.

Ook in de B-categorie was er succes te melden. Astrid Bloem behaalde haar age 1 diploma. Vanwege haar leeftijd mag zij de volgende keer een categorie hoger uitkomen.

Lindsey Veldman behaalt haar 2e limiet voor synchrobeat

Door wat blessureleed had alleen Lindsey Veldman nog een NK-limiet nodig. En deze limiet pakte ze meteen op de eerste de beste mogelijkheid. Hiermee is de gehele age 2 ploeg verzekerd van deelname aan de synchrobeat (NK onder 15 jaar). Thyra Elzenga liet zien dat zij deze wedstrijd oppermachtig was. met ruime voorsprong pakte ze de gouden medaille. Marousja Roodenburg (4e), Eva Janssen (5e) en Danique van Straten (6e) eindigden ook keurig in de top 10.

Juniorendiploma en prestatiemedaille voor Ninthe van Riemsdijk

De junioren van ZPCH kozen ervoor om te trainen voor het NK op 12 en 13 maart in Hoofddorp. Dit gaf kansen voor de jonkies. Ninthe van Riemsdijk zwom haar eerste juniorenwedstrijd en behaalde direct haar juniorendiploma, NJK-limiet en een bronzen prestatiemedaille. Het goud was deze keer voor Chantal Ummels. Een mooie prestatie omdat Chantal net als Ninthe in een hogere leeftijdscategorie uitkwam.

Grote pechvogel van de wedstrijd was Jaimy van Straten. Door een technische fout in een figuur scoorde ze te weinig punten om aan een goede score te komen. Geen ramp, want de NJK-limiet was al binnen. En fouten maken mag, daar worden we alleen maar beter van.