ZPCH Synchroonzwemmen knalt het nieuwe jaar in op de interregio senioren

In het Sloterparkbad in Amsterdam was zaterdag 7 januari de eerste landelijke ontmoeting voor het synchroonzwemmen van 2023. Tijdens de Interregio voor Senioren konden nieuwe uitvoeringen getest worden als voorbereiding op het NK Senioren eind januari. Zeer spannend omdat met ingang van 1 januari de nieuwe reglementen ingingen. Synchroonzwemsters van ZPCH kwamen aan de start met 6 uitvoeringen en keerden tevreden huiswaarts met 1 gouden en 4 zilveren medailles. Een geslaagde wedstrijd met goede resultaten en nieuwe doelen richting het NK.

De wedstrijd begon met de technische uitvoeringen duetten. Gioia Captijn en Merit Braakhuis zwommen naar een 2e plaats met 63,9209 punten. Direct daarna kwamen de vrije uitvoeringen van de duetten aan de start. Kim Deiman en Ilse de Heij zwommen 69,2333 punten wat goed was voor een 2e plaats. Marin Hokke en Eline Braakhuis kwamen met 66,3333 punten net 0,2 punt tekort voor een bronzen medaille en moesten genoegen nemen met een 4e plaats. 

Bij de ploegen stond alleen de technische uitvoering op het programma. De nieuwe uitvoering met nieuwe elementen was goed voor 68,0070 punten. Hiermee eindigde de ploeg van ZPCH op een 2e plaats. Het was zeker geen vlekkeloze uitvoering en er is nog veel ruimte voor verbetering.   

Kim Deiman had een druk programma want zij kwam ook uit op beide solo onderdelen. Bij de technische uitvoering behaalde ze een 1e plaats met 70,4727 punten en bij de vrije uitvoering werd ze 2e met 72,8333 punten.

De focus ligt de komende weken geheel op het NK senioren en NK masters die wordt gehouden op 28 en 29 januari in Zwolle. ZPCH neemt deel met 1 team, 4 duetten, 4 solo’s en een masterduet. De verwachtingen zijn hoog gespannen, want bij alle categorieën liggen medaillekansen.