Chantal Ummels viervoudig Nederlands Kampioen

Tijdens de Synchrobeat (het Nederlands Kampioenschap onder 12 en onder 15 jaar) behaalde Chantal Ummels de maximale score van 4 gouden medailles. Op alle onderdelen waar Chantal aan de start verscheen behaalde ze goud. Maar ook de andere synchroonzwemsters van ZPCH kwamen met medailles thuis. Maar liefst 4x goud, 4x zilver en 3x brons was het eindresultaat.

Goud voor Chantal en brons voor Feline en Alyssa bij de techniek

Op zaterdag begon het weekend met de technische voorrondes. Aan de hand van deze technische voorrondes moeten sporters zich plaatsen voor de finales. Er is namelijk maar plek voor 12 finalisten.

Bij de age 2 scoorde Chantal Ummers het beste. Met 74,0786 stak ze met kop en schouders boven de rest van de deelnemers uit. Alyssa Meyer-Gleaves kwam nog in de buurt. Haar 65,3006 punten waren goed voor brons. Ook bij de age 1 was er een bronzen techniek medaille. Feline Neerincx behaalde 59,5211 punten en ook dit was goed voor een bronzen plak. De complete techniekuitslagen lees je hier op onze website.

Groep Age 2 Nederlands Kampioen

De Age 2 groep was favoriet voor de titel, al het hele seizoen waren ze de beste. Dat ze goed om konden gaan met deze druk dat lieten ze zien. Al na de technische voorronde was er een ruime voorsprong van 4 punten op de nummer 2. Dankzij een strak gezwommen uitvoering werd de voorsprong vergroot tot meer dan 6 punten. Extra knap, omdat dit team op het laatste moment een aantal aanpassingen moest doen, vanwege een blessure.

In het age 2 team zwommen Chantal Ummels, Alyssa Meyer-Gleaves, Danique van Straten, Ninthe van Riemsdijk, Marousja Roodenburg, Thyra Elzenga, en Eva Janssen. Door blessures konden Joëlle Vogel en Lindsey Veldman niet meezwemmen. Maar zij maken zeker deel uit van dit team.

Zilver voor de groep age 1

Dat keihard werken beloond wordt, dat liet deze ploeg van de age 1 dit weekend zien. Helemaal onervaren, nog nooit een NK meegemaakt en eindelijk mochten ze hun uitvoering zwemmen voor de jury. In de finale lieten ze hun allerbeste zwem zwem van het seizoen zien. Dit heet pieken op het juiste moment. De zilveren medaille is dan ook meer dan verdient voor dit team.

In het age 1 team zwommen Feline Neerincx, Yra van den Boogaard, Sofia Harrison, Zora Pol, Alyssa Righarts, Fay van den Boogaard en Anna Pouwels.

Dubbel podium bij de duetten age 2

Bij de duetten was het dubbel prijs. Chantal Ummels behaalde met haar duetpartner Jane Seelen (Cadans) een gouden medaille. De reserve voor dit duet is Alyssa Meyer-Gleaves. Het duet van Danique van Straten en Olivia Merkes stond na de technische voorronde op een derde plaats. Maar dankzij een goed gezwommen uitvoering konden ze een plekje klimmen naar het zilver. Beide duetten zijn KNZB duetten en komen uit onder de startgemeenschappen ZPCH-Cadans en ZPCH-ACZ.

.

Nog een dubbel podium bij de duetten age 1

En ook bij de age 1 duetten was het dubbel feest. Het duet van Feline Neerincx, Sofia Harrison en reserve Yra van de Boogaard behaalde een mooie derde plaats.

Maar er was nog een ZPCH succes. Het duet van Dellany Almendariz Prieto, Gabriëlle Maduro en reserve Ziva King. kregen van de jury de allerhoogste punten voor de uitvoering. Samen met de techniek was dit goed voor een tweede plaats. Alleen kon dit duet reglementair niet meedoen aan het Nederlands Kampioenschap. omdat Gabriëlle nog geen half jaar lid is van ZPCH. Deze drie sporters maakten speciaal voor de Synchrobeat de oversteek vanuit Curaçao, om zich te meten met de Nederlandse leeftijdsgenoten. En dat deden ze dus niet voor niets. Met een mooie zilveren medaille konden ze in het vliegtuig terug naar Curacao.

Goud voor Chantal met de solo age 2

Met haar 1e plaats bij de soli maakte Chantal Ummels het gouden kwartet compleet. Ook hier liet ze zien dat er geen maat op stond en dat ze overduidelijk de beste Nederlandse Synchroonzwemster onder de 15 jaar is.

Grace Horrebach, die net als Dellany, Gabirëlle en Ziva afkomstig is uit Curaçao kwam ook niet voor niets naar Nederland. Geen medaille maar wel een mooie 5e plaats.

De ceremonie van de soli age 1 was het enige podium zonder ZPCH sporters. Feline Neerincx stond na de voorronde wel op een derde plaats, maar moest Noa van Ettinger van PSV voor laten gaan. Maar Feline liet wel een enorme verbetering zien ten opzichte van de interregio age 1 (14 mei).

Dellany Almendariz Prieto behaalde met haar solo een 6e plaats. Ook zij kon tevreden terug in het vliegtuig richting Curaçao.