Synchroonzwemsters ZPCH presteren ijzersterk tijdens de Hongaarse Open

Tijdens de Hongaarse Open van 29 juni tot 2 juli lieten de synchroonzwemsters van ZPCH zien ook internationaal mee te kunnen doen om de medailles. In een zwaar deelnemersveld van ruim 400 deelnemers uit 15 verschillende (top)landen presteerde de Hoofddorpse club boven verwachting. Met een gouden, een zilveren en een drietal bronzen medailles keerde de club tevreden huiswaarts.


Sporters onder de 12 stegen boven zichzelf uit

De jongste sporters waren het meest succesvol. Het team van Alyssa Righarts, Fay van den Bosch, Anna Pouwels, Ulinan Dronova en Veronika Nikulina stonden na de technische voorronde met ruime voorsprong op de 1e positie. In de finale zwommen ze een sterke uitvoering die vervolgens werd beloond met een gouden medaille. Ook het duet van Righarts en van den Bosch zwom ijzersterk naar zilver. Zij moesten in de finale alleen Polen voor zich dulden.

Senioren behaalden drie keer brons in sterk deelnemersveld

De seniorenploeg was met drie bronzen medailles ook succesvol. Bij de technische uitvoeringen werd gejureerd volgens een nieuw systeem, vertelt coach Esther de Heij. “Dit jaar zijn internationaal nieuwe reglementen van kracht. Nederland heeft deze reglementen nog niet overgenomen. Hierdoor moesten we na het NK in juni nog een flink aantal aanpassingen doen”. Kim Deiman en Gioia Captijn behaalden met hun technisch duet een bronzen medaille. Later die dag beklom dit duo, aangevuld met Madeleine Regtering, Noortje Reijnen, Ilse de Heij en Marin Hokke nogmaals het derde trapje van het erepodium bij de technische uitvoering team. Bij de vrije uitvoering kwam ditteam tot een 6e positie. Deiman haalde voor ZPCH de laatste bronzen medaille binnen bij de solo vrije uitvoering. Bij de technische uitvoering greep ze met een vierde positie net naast het eremetaal. 

Deelnemersveld bij Age 2 en junioren te sterk voor eremetaal

Bij de junioren was het deelnemersveld te sterk om mee te kunnen doen om de medailles. De juniorenploeg van Alyssa Meyer-Gleaves, Jaimy van Straten, Ninthe van Riemsdijk, Kathelijne van Harten en Marlinka Grundell zwommen zowel technisch als vrij een hele strakke uitvoering en kwamen beide keren tot een zevende plaats. Ook de junioren solisten en duetten kwam net niet aan de medailles. Het vrije duet van Hokke en de Heij kwam met een vierde plaats nog het dichtst in de buurt.

 

Ook voor de sporters onder 15 jaar was eremetaal nog niet haalbaar. Danique van Straten zwom een prima solo en kwam hiermee tot een 6e plaats. Samen met duetpartner Alara Yapar behaalde ze een vijfde plaats. Feline Neerincx kwam met duetpartner Noa van Ettinger tot een zevende plaats. De ploeg zwom met Van Straten, Neerincx, Zora Pol, Sofia Harrison en Marousja Roodenburg naar een vijfde plaats.

“We kijken terug op een leerzame en succesvolle wedstrijd en zijn zeer tevreden met de behaalde resultaten”, concludeert de Heij. “We gaan nu even met vakantie en starten over een aantal weken met nieuwe doelen aan volgende seizoen”.