Synchroonzwemsters van ZPCH presteren uitstekend op het NK Synchroonzwemmen

In zwembad De Vrolijkheid in Zwolle was er eind januari op het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen medaillesucces voor ZPCH. Op zaterdag werd het klassement van de technische uitvoering opgemaakt. Zondag zwommen de solo’s, duetten en ploegen hun vrij kür. Met twee gouden, vijf zilveren en één bronzen medaille kon coach Nienke Vissers alleen maar tevreden zijn.

Bregje de Brouwer en Marloes Steenbeek Nederlands Kampioen

Dat Bregje de Brouwer met Marloes Steenbreek goud zou pakken op de vrije uitvoering bij de duetten was geen verrassing. Beide zwemsters kwamen uit als nationaal duet op het wereld- en Europees kampioenschap. ,,Ik vind het Nederlands kampioenschap altijd geweldig om mee te doen. Het is door het internationale programma ongeveer de enige keer dat we in eigen land zwemmen’’, zegt De Brouwer. ,,We hebben onze nieuwe uitvoering gezwommen. Er zij veel regels veranderd, dus een goed moment de kür te laten beoordelen.’’

Zilver voor Chantal Ummels en Alyssa Meyer-Gleaves

Met 85,8667 punten bleven De Brouwer en Steenbeek hun clubgenoten Chantal Ummels en Alyssa Meyer-Gleaves, die zilver wonnen (76,3000), ruim voor. ACZ uit Capelle aan de IJssel voorkwam een Hoofddorpse ‘clean-sweep’, want Kim Deiman en Ilse de Heij (69,5667) werden vierde. Op de zevende plaats (67,3000) eindigde het vierde duet van ZPCH dat bestond uit Marin Hokke en Eline Braakhuis.

Soliste Marloes Steenbeek Nederlands Kampioen

Bij de vrije uitvoering soli was het Steenbeek die de gouden medaille veroverde. Het brons was voor de solo van Noortje Reijnen en Deiman eindigde met haar solo op een vijfde plaats. Op zaterdag bij de technische uitvoering soli eindigde Deiman wel op het podium. Voor haar was er een zilveren medaille, evenals het technische duet van Gioia Captijn en Merit Braakhuis.

Zilver voor het masterduo Nienke Vissers en Nelly Vandame

Vissers was niet alleen als coach aanwezig. Samen met duetpartner Nelly Vandame kwam zij uit bij de categorie masters. Met een knappe zilveren medaille lieten ze zien dat ZPCH ook bij de masters tot de top van Nederland behoort.

Na een spannende strijd, zilver voor het team van ZPCH

De achtkoppige ploeg bestaande uit Deiman, Captijn, Reijnen, De Heij, Braakhuis, Hokke, Ummels, Meyer-Gleaves en reserves Braakhuis en Regtering sloten het succesvolle kampioenschap af met een zilveren medaille. Hiervoor moesten ze 2x in actie komen. Zaterdag zwommen ze de technische uitvoering en zette hiermee een de basis neer voor de zilveren medaille. Zondag tijdens de finale zwommen ze de vrije uitvoering en ook hier lieten ze met een tweede plaats zien dat ook dit jonge team bij de top van Nederland hoort.